Events

NE21: Het Verkiezingsdebat

Openbaar Maandag 25 januari 2021 om 19:15 tot 21:30 | Online

Om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling in 2030 te halen, moeten we op vrijwel alle thema’s versnellen. Een groeiende groep mensen staat te springen hieraan bij te dragen – van jong tot oud, van ondernemer tot werknemer, van links tot rechts. Wat ze verbindt, is dat ze tempo willen maken op weg naar de nieuwe economie. Velen van hen hebben dit ongeduld aangegrepen om zich kandidaat te stellen als Minister van de nieuwe economie – meer dan 200 mensen strijden om deze felbegeerde rol. Een rol die richting de Tweede Kamerverkiezingen 2021 een oproep moet gaan doen aan de politiek voor toekomstbestendig beleid. En gezien het belang van die verkiezingen voor het behalen van de ontwikkeldoelen, staat NE21 – het jaarlijkse Nieuwe Economie-event van MVO Nederland – deze keer geheel in het teken van alles wat met verkiezingen te maken heeft. Dit is NE21: het verkiezingsdebat.

Door corona kunnen bezoekers helaas niet fysiek aanwezig zijn. Wél vindt het op dezelfde locatie plaats als vorig jaar: de Beurs van Berlage in Amsterdam. Bezoekers lopen digitaal door dit prachtige complex en volgen live het programma van de avond. Een avond die bestaat uit drie hoofdonderdelen: de verkiezing van de Minister van de nieuwe economie, de bekendmaking van de Nieuwe Economie Index 2021 (NEx) en het Verkiezingsdebat. Onder begeleiding door niemand minder dan Sofie van den Enk!

verkiezing minister van de nieuwe economie

In aanloop naar de verkiezingen is MVO Nederland op zoek naar de Minister van de nieuwe economie. De drie finalisten komen naar de Beurs van Berlage om daar nog één keer alles uit de kast te trekken. Kijkers en de jury – Jan Terlouw, Jeroen Smit, Talitha Muusse, Marije van der Made, Prins Carlos en Maria van der Heijden – bepalen samen wie de Minister van de nieuwe economie wordt. En wie dus de stem en het geluid van alle deelnemers en duurzaam ondernemend Nederland mag vertegenwoordigen. Hij of zij krijgt de kans om deze visie op een landelijk podium en aan tafel bij politieke beslissers te laten horen.

VERKIEZINGsdebat

De Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 komen steeds dichterbij. Dit is hét moment om een helder signaal af te geven naar politieke beslissers in Den Haag: er ís groot draagvlak voor toekomstbestendig beleid. Daarom organiseren we een debat met politieke partijen over diverse duurzame onderwerpen. De kersvers gekozen Minister van de nieuwe economie krijgt meteen een rol, maar ook jij kunt meedoen en je invloed uitoefenen. De politici die meedoen aan het debat zijn onder andere:

  • Mona Keijzer (CDA)
  • Eppo Bruins (ChristenUnie)
  • Raymond Brood (50PLUS)
  • Lammert van Raan (PvdD)
  • Chris Stoffer (SGP)
  • Sophie Hermans (VVD)
  • Hans Vijlbrief (D66)
  • Tom van der Lee (GroenLinks)
  • Mahir Alkaya (SP)

NIEUWE ECONOMIE INDEX 2021

Ook dit jaar schenken we aandacht aan de Nieuwe Economie Index (NEx): deze laat op basis van onderzoek zien hoe duurzaam het Nederlandse bedrijfsleven nu eigenlijk is. Jaarlijks meten we het percentage dat ‘nieuw’ is: circulair, klimaatneutraal en inclusief, ook in de keten. Na NE21 maken we de NEx bekend tijdens een aparte sessie. Meer informatie volgt binnenkort, houd onze events dus in de gaten.

Wil je dit event bijwonen?

Het is voor iedereen die geïnteresseerd is mogelijk om je kosteloos in te schrijven voor NE21: Het Verkiezingsdebat. Kort van tevoren ontvang je van ons een unieke link om je aan te melden.

Aanmelden

Aan dit evenement zitten geen kosten verbonden. Meld je aan via het formulier hieronder en je ontvangt ruim van tevoren verdere instructies over je virtuele deelname.

Laat je ons weten hoe je heet?
Laat je ons weten hoe je heet?
Vul je e-mailadres in zodat we contact met je kunnen opnemen.
We horen graag namens welke organisatie je deelneemt.
We hebben het KVK nummer van je organisatie nodig. Deze wordt automatisch ingevuld als je bij de organisatienaam gaat typen en uw organisatie selecteert.
Alleen nummers toegestaan
We vernemen graag je functie.

Om je aan te melden voor dit event vragen we je akkoord te gaan met de voorwaarden