Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Mini-masterclass: medemenselijkheid als sleutel tot succes

DVDD Nieuwe Rijkdom Vrijdag 09 juni 2023 van 13.30 tot 14.15 uur | Beatrix Theater, Utrecht

Als organisatie heb je iedere dag te maken met allerlei stakeholders: collega’s, partners, leveranciers, klanten, buren, de samenleving… Investeren in die stakeholders is een heel goed idee, want dat levert aan alle kanten winst op. Maar weet je wat écht hun behoeften, belangen, ideeën en verwachtingen zijn? Met een medemenselijke aanpak krijg je antwoord op deze vraag. Medemenselijk ondernemen gaat namelijk over de wijze waarop een bedrijf omgaat met zijn stakeholders, naar hen luistert en het gehoorde zorgvuldig meeweegt in zijn doen en laten. Kortom: de bloei en groei van betrokken stakeholders staat centraal. Ontdek in deze praktische introductie op het medemenselijke gedachtengoed hoe je als organisatie anders kan groeien met oprechte aandacht voor de behoeften en belangen van anderen en ervaar het effect dat deze aanpak heeft op jouw directe en indirecte omgeving.

In deze inspiratiesessie maak je kennis met de theorie van medemenselijk ondernemen en leer je wat de fundamenten zijn voor deze manier van organiseren. Er komen voorbeelden aan bod van werkgevers die hun MVO-beleid combineren met een medemenselijke aanpak en zo hun impact vergroten. Bedenk waar er binnen jouw organisatie ruimte is voor ‘anders groeien’ en hoe je hiermee aan de slag kan gaan via de Community of Practice die na de zomer start.

3 redenen om deze sessie te bezoeken

  • Je leert de basics van medemenselijk ondernemen: waardecreatie door waardengestuurd management
  • Je doet inspiratie op vanuit de praktijk en ontdekt hoe je als organisatie kan groeien met oprechte aandacht voor de behoeften en belangen van anderen
  • Je krijgt concrete handvatten om aan de slag te gaan met medemenselijkheid binnen je eigen organisatie

Sprekers

  • Suzanne Ekel, programmamanager Goldschmeding Foundation
  • Wouter Scheepens, interim-directeur MVO Nederland

DAG VOOR DOENDENKERS

Dit event is onderdeel van de Dag voor Doendenkers, hét event voor partners van MVO Nederland op 9 juni 2023 in Beatrix Theater Utrecht. Meer informatie en registreren via de knop hieronder.