Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Mini-masterclass duurzame taal: Japke-d. Bouma

DVDD Vrijdag 09 juni 2023 van 13.30 tot 14.15 uur | Beatrix Theater, Utrecht

Om te kunnen werken in een duurzame economie is continue verandering nodig. Een belangrijke factor in die verandering is taal. Taal is een katalysator voor die verandering. Humoristische taal verbindt. Begrijpelijke taal brengt mensen samen. Mooie taal inspireert. Kijk alleen maar naar wat het rapport van Remkes ‘wat wel kan’ teweegbracht. En toch gebruiken bedrijven, overheden en media te weinig heldere taal als het gaat over de toekomst van natuur en maatschappij. Iemand die daar alles vanaf weet is Japke-d. Bouma, columnist bij NRC.

Japke schrijft wekelijks een column over werk, carrière, het leven, en (kantoor)taal en geeft presentaties over (terug naar) kantoor, de ‘verschillen’ tussen vrouwen en mannen op de werkvloer, werkgeluk en heldere taal. Meest recente boek: ‘Ik kan nu niet bellen, want ik zit in een call’.

3 redenen om deze sessie te bezoeken

  1. Krijg een blik op wat taal kan doen in de transitie naar een duurzame economie
  2. Denk na over de woorden die je gebruikt om mensen te activeren
  3. Gewoon even lekker lachen

We zijn benieuwd naar deze goeroe, rockstar en kantooramazone. Jij ook?

Dag voor Doendenkers

Dit event is onderdeel van de Dag voor Doendenkers, hét event voor partners van MVO Nederland op 9 juni 2023 in Beatrix Theater Utrecht. Meer informatie en registreren via de knop hieronder.