Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Meet-up: Goed voorbereid op EU-wet tegen ontbossing in je handelsketen

Exclusief voor partners van MVO Nederland Transparante ketens Donderdag 12 januari 2023 van 15.00 tot 16.30 uur | Online via Zoom

De invoer van producten die bijdragen aan ontbossing wordt verboden in de Europese Unie. De belangrijkste oorzaak van wereldwijde ontbossing is namelijk de uitbreiding van landbouwgrond voor de productie van onder andere palmolie, hout, koffie, en rubber. Dit heeft grote gevolgen voor boeren in ontwikkelingslanden. Daarnaast zijn de gevolgen voor Europese bedrijven verstrekkend. Wat betekenen deze nieuwe regels voor jouw bedrijf en voor je leveranciers? Vanaf wanneer moet je voldoen aan de regels en hoe bereid je je bedrijf voor? Deze vragen staan centraal tijdens de meet-up.

Binnenkort moet je kunnen aantonen dat de producten die je importeert naar Europa, uit een omgeving komen dat na 2020 ontbossingsvrij is. Denk aan producten zoals palmolie, rundvlees, hout, koffie, cacao, rubber, soja – maar ook afgeleide producten zoals chocola, papier, meubels of leer. Als bedrijf is het noodzakelijk dat je kunt traceren waar je producten van afkomstig zijn. We vertellen je graag meer en helpen je op weg in deze meet-up. Daarnaast is er volop ruimte om je vragen te stellen.

WAAROM JE HIER BIJ MOET ZIJN

  • Leer meer over de EU-wetgeving voor het tegengaan van ontbossing en bosdegradatie
  • Ontdek wat deze nieuwe wetgeving betekent voor jouw bedrijf
  • Krijg handvatten en tips om te voldoen aan de regels van de nieuwe wetgeving in jouw handelsketen

VOOR WIE

Deze meet-up is toegankelijk voor partners van MVO Nederland die meer willen weten over de EU-wetgeving tegen ontbossing.

SPREKERS

  • Julius Seinen, Verduurzaming agro-grondstoffen en IMVO bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
  • Gert van der Bijl, Senior EU Policy Advisor bij Solidaridad
  • Koen Verberne, Directeur bij 52Impact
  • Frans Tilstra, Business Developer bij MVO Nederland