Events

Meet-up Blockchain Chocola, Koffie en Nootmuskaat

Dinsdag 03 Maart 2020 - 14:30 tot 17:00 | Moyee Coffee, Amsterdam

In de nieuwe economie staat internationaal ondernemen onlosmakelijk verbonden met eerlijke prijzen en transparante handelsketens. Een veelbesproken en belangrijke technologie om dit mogelijk te maken is blockchain. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een decentrale database, die traceert wat er van begin tot eind in het productieproces gebeurt. Op deze manier kan informatie over de reis die een product aflegt vertrouwelijk worden uitgewisseld, wat weer resulteert in ketentransparantie en eerlijke prijzen voor de boer. Maar hoe werkt blockchain in de praktijk? Wat zijn de ervaringen van bedrijven die hier al mee werken?

In deze meet-up delen verschillende bedrijven hun ervaringen met blockchain. Verstegen Spices & Sauces lanceerde in samenwerking met COOP Supermarkten afgelopen november blockchain voor nootmuskaat. Via het platform ‘Back to the Origin’ geven zij de consument inzicht in de reis die nootmuskaat aflegt. Ook FairChain Stichting maakt gebruik van blockchain met hun – in samenwerking met de VN – opgerichte chocolademerk: The other Bar. Hierbij wordt de technologie gebruikt om consumenten rechtstreeks te verbinden met cacaoboeren in Ecuador.

Hoe integreer je blockchain in je bedrijfsvoering? Wat zijn de voordelen ervan en welke uitdagingen brengt het met zich mee? In een intieme setting krijg je de kans om je vragen hierover te stellen aan Guido van Staveren (Oprichter FairChain Stichting en Moyee Coffee), Marianne van Keep (Directeur Duurzaamheid Verstegen) en Yvonne van Asselt (Mvo-manager COOP Supermarkten).

Praktische info

Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 3 maart van 14.30 tot 17.00 uur bij Moyee Coffee, Johan Huizingalaan 763a in Amsterdam. Je bent welkom vanaf 14.30 uur. Deelname is kosteloos voor netwerkpartners van het MVO Netwerk Agrifood. Adviseurs behoren niet tot de doelgroep van deze bijeenkomst.

IS DIT EVENT IETS VOOR JOU?

Deze bijeenkomst is kosteloos en vrij toegankelijk voor partners die deelnemen aan het MVO Netwerk Food & Agribusiness van MVO Nederland. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Ben je geen deelnemer aan het netwerk, maar heb je wel interesse? Het is mogelijk de sessie bij te wonen tegen een vergoeding van €75,-.

Deze bijeenkomst is vol

Helaas is het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst bereikt. Wanneer je je inschrijft na 3 februari ben je niet verzekerd van een plek, maar kom je op de wachtlijst. Er wordt contact met je opgenomen wanneer er weer een plek vrijkomt.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je email in
Vul je organisatie naam in
Vul je KVK nummer in
Alleen nummers toegestaan
We vernemen graag je functie.
Vul je telefoonnummer in.

Om je aan te melden voor dit event vragen we je akkoord te gaan met de voorwaarden