Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Matchmaking-sessie tussen Nederland en Australië: circulair textiel

Openbaar Donderdag 16 september 2021 van 09.00 tot 11.30 uur | Online

Australië zoekt actief naar Nederlandse partijen die kennis en ervaring hebben op het gebied van circulair textiel. Het land heeft een enorm (textiel)afvalprobleem en maakt veel geld vrij voor de bestrijding ervan. Ben jij een ondernemer, werk je bij de overheid of een kennisinstelling én heb je kennis en ervaring met circulair inkopen, textielrecycling of circulair design? Meld je dan aan voor een online matchmaking-sessie op 16 september 2021, georganiseerd door het Nederlands consulaat-generaal in Sydney en MVO Nederland.

Wat ga je doen?

Tijdens de online sessie leer je over de huidige afvalsituatie in Australië, de rol die textiel daarin speelt en de verschillende initiatieven ter bevordering van de circulaire economie in Australië. Naast het plenaire deel van het programma kun je jezelf opgeven voor speeddates met verschillende Australische partijen, waaronder bedrijven, kennisinstellingen en overheidsorganisaties. Op basis van jouw product/dienst/ervaring en je wensen wordt je van tevoren gekoppeld aan de juiste partijen.

Wat levert dit je op?

  • Krijg inzicht in de behoefte van Australische bedrijven en overheid op het gebied van circulair textiel
  • Word gekoppeld aan vooraf geselecteerde partijen op basis van behoefte, ambities en financieringsmogelijkheden
  • Breid je netwerk uit met partijen uit Nederland en Australië die net zo ambitieus aan de slag zijn met circulair inkopen, textielrecycling en circulair design

Iets voor jou?

Deze activiteit is interessant voor jou als je werkt bij een bedrijf, NGO, kennisinstelling of overheidsinstantie  en techniek en/of advies kunt leveren op het gebied van circulair textiel inkopen, textielrecycling en/of circulair design.

Praktische informatie

Aan dit matchmaking-event zitten geen kosten verbonden. Je kunt je tot 30 augustus opgeven. Op basis van de vragenlijst en een intakegesprek bepalen we met elkaar je aanbod en wensen. Daarna koppelen we je aan de juiste Australische partij(en). Van tevoren ontvang je een persoonlijk programma-overzicht met de tijden van de speeddates en een deelnamelink.

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Waarom Australië?

Nederland is de op-drie-na-grootste Europese investeerder in Australië en we zijn de op-twee-na grootste Europese exportpartner van het land. Op het gebied van de circulaire economie timmert Australië aan de weg, maar veel initiatieven zijn nog klein. Het meeste textielafval wordt nog altijd onvoldoende ingezameld en gesorteerd en huishoudelijk en industrieel afval belandt grotendeels in de verbrandingsoven of de landfill. Best practices zoekt Australië nadrukkelijk in Nederland. Qua businesscultuur lijken beide landen op elkaar. We zijn allebei down-to-earth, oplossingsgericht en innovatief. Prima eigenschappen om samen circulaire uitdagingen aan te gaan!