Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Webinar: wegwijs in circulair en verantwoord inkopen

Grootbedrijven Dinsdag 07 april 2020 van 16.00 tot 17.00 uur | Online

Als inkopende partij heb je veel invloed op hoe een producent of verwerker omgaat met producten, onderdelen of grondstoffen. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van innovatieve contractvormen of het maken van bepaalde afspraken omtrent hoogwaardig hergebruik. Circulair inkopen reduceert afval en je CO2-footprint in de keten, en kan je ook nog eens geld besparen. Door verantwoord in te kopen kun je als bedrijf bovendien bijdragen aan betere arbeidsomstandigheden bij leveranciers, eerlijke ketens en het behalen van de SDG’s.

In dit webinar brengen Karin van IJsselmuide (NEVI) en Marieke Wijbenga (MVO Nederland) je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen. Je wordt aan de hand van de MVI-Wegwijzer meegenomen door de beschikbare hulpmiddelen en deelt jouw eigen ervaringen en uitdagingen met circulair inkopen.

Waarom je dit niet mag missen

  • Je krijgt beter zicht op bestaande richtlijnen, tools en stappenplannen
  • Je leert samenhang te brengen in beleid, strategie en praktijk van je bedrijf
  • Je weet waar je op moet letten bij in te kopen producten en diensten
  • Je ontdekt hoe je relevante ketens inzichtelijk en meetbaar maakt
  • Je ontvangt tips om de interne organisatie op orde te brengen

Voor wie

Dit webinar is bedoeld voor het Grote Bedrijven Netwerk, het Netwerk Zorg en NEVI-leden. Daarnaast stellen we dit webinar ook open voor andere partners van MVO Nederland. Het webinar is met name interessant voor inkopers, MVO-managers/coördinatoren en business development. Heb je vragen over deelname, neem dan contact op met Erwin van Overbeek.

Praktisch

Het webinar is op dinsdag 7 april, van 16.00 tot 17.00. Meld je aan via het formulier hieronder, dan ontvang je van ons inloggegevens en instructies waarmee je aan kan sluiten. Gemakkelijk vanaf je eigen bureau!

Na dit webinar volgt er – op een later moment – nog een interactieve masterclass (de datum hoor je tijdens het webinar).