Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Masterclass: natuurlijk ondernemen

Biodiversiteit Openbaar Woensdag 27 juli 2022 van 10.00 tot 11.00 uur | Online via Zoom

Als onderneming ben je afhankelijk van natuurlijke materialen, land en ecosystemen. En heb je hier impact op. Via schadelijke emissies naar de bodem, het water of de lucht bijvoorbeeld. Of door het gebruik van grondstoffen zoals water en hout. Door je bedrijf zelf, maar ook door je toeleveranciers of klanten. Om het natuurlijk kapitaal niet uit te putten, is het daarom zaak je negatieve impact te minimaliseren of zelfs een positieve impact te realiseren. Hiervoor wil je goed inzicht krijgen in de invloed van je eigen bedrijf op de biodiversiteit.

In deze vakantieperiode zoek je waarschijnlijk meer dan anders de natuur en het buitenleven op. Om tot rust te komen en op te laden. Om even te ontsnappen aan het alledaagse. Natuur is op zulke momenten extra belangrijk voor ons. Maar ook in het alledaagse, nee júist in het alledaagse, kun je met de natuur aan de slag.

Er zijn al ondernemers die dit doen. Die hun impact op de natuur in kaart brengen en verminderen. Die de natuur als inspiratie gebruiken voor nieuwe producten, of om een prettigere werkplek te creëren. Je kunt op verschillende manieren aan de slag met natuurlijk ondernemen. In deze masterclass delen we voorbeelden, tips en advies zodat je de manier vindt die bij jou en je bedrijf past.

Sprekers

  • Timmo Terpstra – Peeze Koffiebranderij
    Timmo heeft als voormalig directeur van Peeze Koffiebranderij ervaring met het meenemen van biodiversiteit in je bedrijfsvoering en legt uit hoe dit in de praktijk te werk gaat.
  • Iris Visser – De Natuurverdubbelaars
    Iris werkt als adviseur bij Natuurverdubbelaars aan oplossingen voor het bedrijfsleven. In deze masterclass geeft ze tips en advies over hoe je positieve impact maakt op de natuur terwijl je blijft ondernemen
  • Gerard Teuling – sectormanager Agrifood bij MVO Nederland
  • Moderatie door Elke Roetman, manager Koplopernetwerk van MVO Nederland

Voor wie

Dit webinar is openbaar toegankelijk en vooral interessant voor mkb’ers met een duurzame ambitie.