Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Masterclass klimaatstrategie: Science Based Targets

Groene energie Grootbedrijven Nieuwe Rijkdom Openbaar Dinsdag 26 april 2022 van 11.00 tot 12.00 uur | Online

Wil je als bedrijf beter sturen op je klimaat- en energiedoelstellingen? Science Based Targets (SBT) is een internationale, wetenschappelijke standaard voor het meetbaar maken van klimaatdoelen in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Het ondersteunt in een onderbouwd plan met concrete protocollen en methodes om de voortgang te meten en draagvlak in je organisatie te vergroten. In deze masterclass leer je hoe Science Based Targets werken en wat je er aan hebt.

In het Klimaatakkoord van Parijs is afgesproken om de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2 graden. De samenleving verwacht van bedrijven dat ze hieraan bijdragen, door bijvoorbeeld minder broeikasgassen uit te stoten. Maar hoe bepaal je hoeveel je precies moet reduceren? En hoe weet je wanneer het voldoende is?

Deze masterclass vertelt je hoe Science Based Targets antwoord geven op deze vragen. Ook ontdek je aan de hand van een praktijkvoorbeeld hoe je als organisatie hiermee aan de slag kunt.

SPREKERS

  • Mark Huis in ‘t Veld – senior Carbon Advisor bij Climate Neutral Group
  • Inka Pieter – sustainability Manager bij BDR Thermea
  • Jochem Lambers – senior Consultant bij Climate Neutral Group
  • Jos Reinhoudt – mvo-expert bij MVO Nederland

VOOR WIE

Deze masterclass is met name interessant als je werkzaam bent bij een bedrijf met 250+ medewerkers en je je bezighoudt met duurzaamheid, strategie, rapportage of communicatie. Bijvoorbeeld mvo-managers, business, carbon en sustainability controllers, finance of supply chain managers en inkopers.

Praktijkgericht aan de slag

Dit event is in aanloop naar de Community of Practice, waarin je met een selectieve groep grootbedrijven onder begeleiding van experts aan de slag gaat met Science Based Targets voor jouw organisatie. Meld je aan voor de masterclass om te onderzoeken of dit thema en programma iets voor jou is.