Events

Masterclass: Een duurzame belastingstrategie

Exclusief voor partners van MVO Nederland Grote Bedrijven Netwerk Woensdag 07 april 2021 om 16:00 tot 17:00 | online

Wie als grootbedrijf duurzaam wil groeien, moet een duurzame aanpak van belastingen hebben. Niet voor niets is die belasting een belangrijke ESG-maatstaf (Environmental, Social and Corporate Governance). Alleen, hoe houd je rekening met belastingen in je duurzaamheidsbeleid? Wat is de impact van jouw ESG-belastingvisie op het nemen van grote beslissingen? Dit webinar bied je de basis voor een vliegende start binnen jouw organisatie.

Zeker nu het landschap voor belastingen continu verandert is het belangrijker dan ooit om je fiscale strategie en risicomanagement aan te passen. Andere wet- en regelgeving, nieuwe gedragscodes en internationale transparantie-initiatieven veranderen de manier waarop je naar je belastingbeleid zal moeten kijken, om die consistent te krijgen met je visie op duurzaamheid. Bovendien maakt het concept ‘fair share’ een steeds belangrijker deel uit van het publieke belastingdebat. Verder zien we dat meer en meer stakeholders kijken naar het fiscale profiel en gedrag van grote bedrijven, waardoor het nu het moment is om je strategie aan te passen aan je doelstellingen en duurzaamheidsstrategie.

In deze sessie maken een onderwerp als fiscale ESG concreet en praktisch waardoor je na de sessie direct aan de slag kunt. Verwacht praktijkcases en volop informatie over het wat, waarom en hoe van sustainable tax.

waarom dit event relevant is voor jou

Je krijgt inzicht in:

  • De laatste veranderingen op het gebied van sustainable tax
  • Het belang van een integrale visie en beleid op belastingen
  • Hoe andere bedrijven hun fiscale beleid duurzaam maken

Sprekers

  • Dave Reubzaet LLM, Director Tax Governance & Sustainable Tax, PwC
  • Evita van der Aar-Melger LLM MA, Manager Tax Governance & Sustainable Tax, PwC
  • Toepassing in de Praktijk – door een partner uit het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland
  • Moderator: Erwin van Overbeek – MVO Nederland – manager Grote Bedrijven Netwerk

Aanmelden

Dit event is exclusief voor partners van MVO Nederland. Bij aanmelding wordt er automatisch een check gedaan op basis van KvK-nummer. Lukt het niet om je aan te melden maar werk je wel bij een bedrijf dat partner van MVO Nederland is? Laat het ons weten en we lossen het zo snel mogelijk voor je op.

Laat je ons weten hoe je heet?
Laat je ons weten hoe je heet?
Vul je e-mailadres in zodat we contact met je kunnen opnemen.
We horen graag namens welke organisatie je deelneemt.
We hebben het KVK nummer van je organisatie nodig. Deze wordt automatisch ingevuld als je bij de organisatienaam gaat typen en uw organisatie selecteert.
We vernemen graag je functie.

Om je aan te melden voor dit event vragen we je akkoord te gaan met de voorwaarden