Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Masterclass Duurzaamheid: van ‘jouw’ probleem naar samenwerken in het systeem

Koplopernetwerk Nieuwe Rijkdom Openbaar Woensdag 14 december 2022 van 14.00 tot 15.00 uur | Online via Zoom

Hoe zet je duurzaamheid op de kaart, en hoe ga je om met tegenslag? De verandering naar duurzamer ondernemen gaat lang niet alleen over technologische oplossingen. De vraag is vaak: hoe ga je om met botsende belangen? Hoe krijg je mensen mee binnen jouw eigen organisatie en daarbuiten? En hoe ga je om met belemmeringen in de markt en het systeem? Helpende netwerken zijn daarbij een sleutel.

In deze Masterclass staat de waarde van samenwerking centraal. Dr. mr. Marije Klomp (Programmadirecteur Duurzaamheid, Radboud Universiteit, top-3 Duurzaamsheidsmanager van het jaar ’22) deelt haar tips en tricks vanuit de praktijk én haar promotieonderzoek naar gezelschapsvorming in het duurzaamheidswerk. Joost Bouten (Business Development Manager van Vitens) vult hierop aan met zijn rijke ervaring vanuit zijn organisatie. Je doet inzichten op over hoe jij binnen en buiten je organisatie meer kunt bereiken door ‘echte waardevolle‘ verbindingen aan te gaan, waardoor je efficiënt netwerken kan bouwen en benutten. Het is een voorproef van onze MVO Expeditie die in januari 2023 start.

Waarom je hier bij moet zijn

  • Laat je inspireren door kennis en praktijkervaringen van twee ervaren MVO-professionals.
  • Ontvang handvatten op wat jij kunt doen en krijg inzicht in welke netwerken jij al zit.
  • Maak kennis met de MVO Expeditie en ontdek wat dit jou en je organisatie kan opleveren. Pak de kans om op een laagdrempelige manier je vragen aan oud-deelnemers en begeleiders te stellen.

Voor wie

De Masterclass is uitdrukkelijk gericht op zowel organisaties die willen starten met duurzaam ondernemen, als gevorderde partijen met duurzaamheidsmanagers.

Sprekers

  • Marije Klomp, Programmadirecteur Duurzaamheid Radboud Universiteit
  • Joost Bouten, Business Development Manager Duurzaamheid bij Vitens