Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Koplopernetwerk in gesprek: Prinsjesdag & groen herstel

Vrijdag 18 september 2020 van 09.00 tot 10.00 uur | Online

De derde dinsdag van september is een belangrijke dag in het politieke jaar: Prinsjesdag. Het kabinet presenteert de Miljoenennota en plannen voor het volgende jaar. Dit jaar, te midden van de coronacrisis, voor het jaar 2021. Een spannende begroting, waarin herstel van de economie belangrijk is. Vanuit MVO Nederland pleiten we voor groen herstel. In lijn met het Klimaatakkoord van Parijs en de SDG’s. Hoe komt dat terug in de Prinsjesdagstukken? Daar praten we je over bij én gaan we het gesprek over aan met ons Koplopernetwerk.

Krijg jij als duurzame ondernemer de wind in de rug? Welke investeringen komen eraan? En hoe ziet dat groen herstel eruit? Je krijgt van ons een bondige samenvatting over wat jou raakt.  Maar we gaan vooral ook in gesprek. Want wat vind jij hiervan als duurzame koploper? Wat moeten we wat jou betreft meenemen richting Den Haag? Ook gaan we samen op zoek naar een antwoord op de ‘hoe dan’-vraag. We horen maar al te vaak dat innovatieve ondernemers – in het huidige systeem van wet- en regelgeving, subsidies en financiering –  niet de juiste support krijgen. Wat heb jij wel nodig? En hoe vullen we ons pleidooi om duurzame ondernemers te ondersteunen verder concreet in?

Waarom je dit niet mag missen

  • Ontdek wat de nieuwe plannen van het kabinet betekenen voor jou als duurzame koploper in 2021. 
  • Praat mee over wat jij nodig hebt in het beleid. 
  • Ga het gesprek aan met andere koplopers uit het netwerk van MVO Nederland. 

Sprekers

  • Suzanne Elias, adviseur public affairs, geeft een samenvatting van de Prinsjesdagstukken.
  • Michel Schuurman, directeur Economie & Politiek, gaat het gesprek aan over wat duurzame ondernemers nodig hebben van politiek Den Haag.  
  • Maria van der Heijden, directeur-bestuurder, modereert het gesprek.

Voor wie

Koplopers uit het netwerk van MVO Nederland.