Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Inspiratiewebinar: medemenselijk ondernemen in de praktijk

Nieuwe Rijkdom Openbaar Woensdag 12 juli 2023 van 15.00 tot 16.00 uur | Online

In dit tweede inspiratiewebinar laten we bedrijven aan het woord om het begrip medemenselijk ondernemen te concretiseren. Uiteenlopende bedrijven delen hun verhalen en ervaringen om te laten zien hoe je medemenselijk ondernemen in de praktijk aanpakt, zodat het ‘hoe’ van medemenselijk ondernemen ook daadwerkelijk tastbaar wordt.

 

Energienetwerkbedrijf Alliander en schoonmaakbedrijf CSU bewandelen op hun eigen manier de weg van medemenselijk ondernemen. Deze bedrijven bespreken uiteenlopende praktijkvoorbeelden, van visuele arbeidscontracten en het gesprek met stakeholders over dagschoonmaak tot de sociale impact van kunst op elektriciteitshuisjes. Door deze cases leer je hoe medemenselijk ondernemen bij kan dragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen én kom je erachter op welke manieren je medemenselijk ondernemen kan toepassen binnen jouw organisatie.

Drie REDENEN WAAROM JE HIERBIJ WILT ZIJN

  • Krijg antwoord op de vraag hoe je aan de slag gaat met medemenselijk ondernemen in de praktijk en loop weg met volop inspiratie om ’te doen’
  • Krijg inzicht in de voordelen van medemenselijk ondernemen, direct uit de praktijk en ervaring van andere organisaties
  • Zie het als mooie introductie op de Community of Practice na de zomer

Sprekers

  • Joy Lodarmasse, Adviseur Sociale Impact bij Alliander
  • Roos Lourier, Management Trainee bij Alliander
  • Matthijs Boer, HR Projectmanager Sociale Duurzaamheid bij CSU, Tzorg en Zizo
  • Jack Stuifbergen, commercieel directeur bij Breedweer

 

Voor wie?

Dit inspiratiewebinar is interessant voor senior professionals, waaronder C-level, ondernemers, managers en adviseurs, die zich richten op bedrijfsvoeringen zoals HR en inkoop. Het is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij een organisatie met 125+ medewerkers, interesse hebben in medemenselijk ondernemen en meer willen weten over de Community of Practice.

Anders groeien, een medemenselijke aanpak van duurzaam en maatschappelijk ondernemen

Het boek ‘Anders groeien, een medemenselijke aanpak van duurzaam en maatschappelijk ondernemen’ vormt een belangrijke bron van kennis en inspiratie voor dit project. En is geschreven door prof. dr. Harry Hummels, hoogleraar Ethiek, Organisaties en Samenleving aan de Maastricht University en grondlegger van het gedachtegoed.

Medemenselijk ondernemen is een samenwerkingsverband tussen De weg van Medemenselijk Ondernemen en MVO Nederland. Mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.