Events

Film: The Devil’s Avocado

DVDD Vrijdag 09 juni 2023 van 14.30 tot 15.30 uur | Beatrix Theater, Utrecht

Welke dilemma’s ontstaan er wanneer een doorgewinterde ondernemer op zijn sterfbed besluit dat het radicaal anders moet met zijn familiebedrijf? Wat zijn de gevolgen van de bedrijfsvoering van drie generaties ondernemers op het klimaat en de lokale gemeenschappen? De film The Devil’s Avocado helpt om de discussie hierover op gang te brengen. En nodigt ook uit om de echt moeilijke vragen te stellen. Want: komen we er wel met een nieuwe duurzaamheidsstrategie of -beleid? Het is tijd voor een nieuwe commerciële mindset. Op Dag voor Doendenkers trek je je even terug in onze bioscoop om ook aan jezelf de moeilijke vragen te stellen die deze tijd vereisen.

Studenten en het mkb maken zich zorgen over klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Dat leidt in de praktijk tot kleine veranderingen, maar moeilijke vragen gaan we vaak uit de weg. Vanuit dit idee en onderzoek van en door Avans Hogeschool zijn docent Rijnko van Diepen en lector Godelieve Spaas van het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap deze film gaan maken. Met hoofdrollen voor Jan Terlouw, Ilse Warringa, Bert Hana en Joy Verberk hebben ze grote namen aan hun project weten te koppelen.

Bekijk de TEASER

Goed om te weten

De film wordt meermaals afgespeeld in de Stage Entertainment Lounge (3x 20 minuten). Ook is er mogelijkheid om na het afspelen in gesprek te gaan over het thema dat in de film aan bod komt met Avans Hogeschool.

DAG VOOR DOENDENKERS

Deze film is onderdeel van de Dag voor Doendenkers, hét event voor partners van MVO Nederland op 9 juni 2023 in Beatrix Theater Utrecht. Meer informatie en registreren via de knop hieronder.