Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Expeditie Hergebruik Keizersveerbruggen

Openbaar Woensdag 11 december 2019 van 12.30 tot 17.00 uur | Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw, Drimmelen

De infrasector staat voor grote uitdagingen. Om antwoord te geven op de gedeelde ambities van het Klimaatakkoord en op weg te gaan naar een klimaatneutrale en circulaire infrastructuur, is innovatie hard nodig. Pilots zijn er in overvloed, maar opschaling lijkt lastig. Op welke manier leren we het snelst van deze pilots? Hoe creëren we ruimte voor innovatie en hoe maken we van duurzame aanbestedingen het nieuwe normaal?

De vrijkomende Keizersveerbruggen zien wij als ultieme casus om te onderzoeken wat nodig is om het hergebruik van bruggen op grote schaal mogelijk te maken. We zijn nadrukkelijk op zoek naar jullie actieve bijdrage om samen te bepalen welke randvoorwaarden gerealiseerd moeten worden om hergebruik van bruggen in de breedte en hergebruik van de Keizersveerbruggen in het bijzonder mogelijk te maken.

Daarom organiseren AMROR, het Ministerie van IenW, MVO Nederland en Het Groene Brein op woensdag 11 december een expeditie nabij de Keizersveerbruggen in Drimmelen om samen stappen te zetten om hergebruik van bruggen realiteit te maken. Deze bijeenkomst is voor het Ministerie van IenW onderdeel van een reeks van drie expedities over opschaling van hergebruik, en vormt tegelijk het startschot voor de AMROR-pilot Hergebruik Keizersveerbruggen.

Waarom je dit niet mag missen

  • Ontdek hoe we hergebruik van bruggen mogelijk kunnen maken
  • Deel input, dilemma’s en kansen met overheden en stakeholders
  • Beïnvloed de route naar opschaling van geslaagde innovaties
  • Draag bij aan de creatie van randvoorwaarden om hergebruik te realiseren

PRAKTISCHE INFORMATIE

De expeditie vindt plaats op woensdag 11 december van 12.30 tot 17.00 uur bij Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw, Biesboschweg 2 te Drimmelen. De boot vertrekt om 13.00 uur, dus wees op tijd. Kom je met het OV? Vanaf Station Breda worden pendelbussen ingezet.