Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Workshop: dit kun jij met de Nieuwe Economie Index

DVDD Nieuwe Rijkdom Vrijdag 09 juni 2023 van 14.30 tot 15.30 uur | Beatrix Theater, Utrecht

Het kantelpunt naar een nieuwe economie komt steeds dichterbij. Volgens de meest recente Nieuwe Economie Index (NEx) is 16,5 procent van het bedrijfsleven duurzaam. De NEx is het cijfer dat MVO Nederland jaarlijks toekent aan de duurzaamheid van onze economie. In 2025 moet hij op minimaal 20 procent staan om het kantelpunt te bereiken. De NEx geeft richting en urgentie aan onze verduurzaming. We zijn dan ook allemaal verantwoordelijk voor de score. In deze workshop leer je wat jouw bedrijf vandaag kan doen om de NEx vooruit te helpen. We richten ons specifiek op twee thema’s van de NEx: biodiversiteit en nieuwe rijkdom.

Tijdens deze interactieve sessie zoom je in op hoe jouw bedrijf scoort op de twee NEx-thema’s biodiversiteit en nieuwe rijkdom. We doen dit aan de hand van een aantal stellingen, waarbij jij bepaalt of ze gelden voor jouw bedrijf of (nog) niet. Vervolgens gaan we het gesprek aan en laten we koplopers aan het woord die al erg goed bezig zijn, waaronder Susanne Schilderman van de Gemeente Utrecht.

3 redenen om deze sessie te bezoeken

  1. Verdiep je in de Nieuwe Economie Index onder begeleiding van MVO Nederland-experts
  2. Krijg een andere kijk op waarde en haal inspiratie uit hoe andere deelnemers werken met waarden als gezondheid, welzijn, tevredenheid en harmonie met de omgeving
  3. Spar met andere ondernemers over hoe je de biodiversiteit kan herstellen en versterken binnen je bedrijf

Sprekers

  • Susanne Schilderman, wethouder Gemeente Utrecht

Voor wie

Bedrijven uit alle sectoren die de uitdaging aan willen gaan hun positieve invloed op de NEx te vergroten.

DAG VOOR DOENDENKERS

Dit event is onderdeel van de Dag voor Doendenkers, hét event voor partners van MVO Nederland op 9 juni 2023 in Beatrix Theater Utrecht. Meer informatie en registreren via de knop hieronder.