Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Workshop: Aan de slag met natuurinclusief bouwen

Biodiversiteit DVDD Vrijdag 09 juni 2023 van 13.30 tot 14.15 uur | Beatrix Theater, Utrecht

Biodiversiteit heeft ruimte nodig. Daarom is de rol van duurzaam en natuurinclusieve bouw zo belangrijk. Je creëert er namelijk ruimte mee voor de natuur zelf. Niet alleen de biodiversiteit sterkt aan, het groen beperkt ook de gevolgen van klimaatverandering zoals wateroverlast en hittestress, én maakt het aantrekkelijker voor mensen om naar buiten te gaan. Toch is natuurinclusief bouwen nog lang niet de norm in bouw en projectontwikkeling, terwijl er volop kansen zijn binnen deze sector. In deze workshop verken je deze kansen en ontdek je hoe je zelf aan de slag gaat.

Laat je in deze sessie inspireren door toffe voorbeelden van natuurinclusieve gebouwen en de positieve effecten die dit soort gebouwen hebben op mens en omgeving. In het tweede gedeelte steek je de handen zelf uit de mouwen en ga je aan de slag met het natuurinclusief maken van een bouw- of verbouwproject binnen je eigen organisatie. Dit doe je aan de hand van de infranatuurmaatregelen die opgesteld zijn door Naturalis in samenwerking met Stedin en de andere Groene Netten-partijen.

3 redenen om deze sessie te bezoeken

  1. Maak kennis met creatieve natuurinclusieve oplossingen
  2. Doe inspiratie op vanuit de praktijk en leer hoe je zelf aan de slag kan gaan
  3. Leer werken met de infranatuurmaatregelen

Sprekers

  • Daan Helming, Agenda Natuurinclusief domein infra

Voor wie

Ondernemers werkzaam binnen de bouw en projectontwikkeling. Neem de casus waarmee je aan de slag wil in je hoofd mee naar de sessie!

DAG VOOR DOENDENKERS

Dit event is onderdeel van de dag voor doendenkers, hét event voor partners van MVO Nederland op 9 juni 2023 in Beatrix Theater Utrecht. Meer informatie en registreren via de knop hieronder.