Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

CSRD-webinar: rapporteren over duurzaamheid? De tijd dringt!

Grootbedrijven Openbaar Woensdag 21 juni 2023 van 11.00 tot 12.00 uur | Online

Op 1 januari 2024 gaat de Corporate Sustainability Reporting Directive van kracht. Dat verplicht steeds meer bedrijven vanaf volgend jaar te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Met de beperkte voorbereidingstijd is er ‘geen tijd te verliezen’ voor ondernemingen om hun duurzaamheidsinformatie op orde te krijgen, aldus de Autoriteit Financiële Markten. Je voelt je wellicht overweldigt door de stappen die je organisatie in korte tijd moet nemen. Waar begin je, wie heb je nodig en wat als je niet kunt voldoen? Dit webinar geeft antwoord op die vragen, zodat je klaar bent om met de CSRD te werken. En dat is nodig want: de tijd dringt!

De hoeveelheid vragen, verzoeken en extra werk dat de CSRD oplevert kan overweldigend zijn. Toch ziet MVO NL dit als een mooie kans om duurzaamheid integraal op te nemen in de strategie van je bedrijf. Het zorgt voor meer transparantie over de impact van je organisatie en verbetert de kwaliteit van je duurzaamheidsinformatie. Na dit webinar weet je wat je kan verwachten, hoe de CSRD er voor jouw bedrijf uitziet en blijf je up-to-date.

Dit webinar is relevant voor jou als:

  • Je wilt weten wat de CSRD voor jouw organisatie betekent
  • Je wilt weten hoe andere bedrijven zich voorbereiden op de CSRD
  • Je wilt weten wat je van je accountant kunt verwachten
  • Je wilt weten hoe MVO Nederland met haar bedrijvennetwerk samenwerkt om goed voorbereid te zijn op de CSRD

Sprekers

  • Suzanne Kröner-Rosmalen, Corporate Governance Counsel met speciale focus op ESG en Financial Supervision bij NautaDutilh
  • Annemiek Vromans, senior supervisor (financial) reporting bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM)
  • Usha Ganga, themaregisseur Duurzaamheid bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA)
  • Moderator: Christian Penning, relatiemanager Grote Bedrijvennetwerk bij MVO Nederland

Voor wie

Dit webinar is gratis en openbaar toegankelijk en focust zich op organisaties waarvoor de CSRD gaat gelden. De inschrijflink ontvang je via de mail na aanmelding.

Nu je er toch bent: blok 19 september in je agenda, want dan begint weer een nieuwe Community of Practice: Aan de slag gaan met CSRD.