Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Community of Practice: Meet en vergroot je maatschappelijke impact

Grootbedrijven Openbaar Donderdag 24 juni 2021 van 14.00 uur tot Woensdag 29 september 2021 17.00 uur | Online

Kapitaalverstrekkers en beleggers eisen steeds vaker dat een bedrijf rapporteert over duurzaamheidsinformatie: welke impact heb je op mens, milieu en maatschappij? Beursgenoteerde bedrijven zijn hier al toe verplicht en de EU-regelgeving zal op korte termijn verder worden aangescherpt. Ook andere stakeholders, zoals klanten en medewerkers, kijken anno nu kritischer naar de invloed van bedrijven op de samenleving. De urgentie om met het meten en vergroten van maatschappelijke impact aan de slag te gaan is dus groot.

Maar welke informatie heb je nodig om je maatschappelijke invloed mee te nemen in de besluitvorming? Hoe maak je dit meetbaar en hoe communiceer je erover richting je stakeholders?

MVO Nederland biedt in samenwerking met Impact Economy Foundation de Community of Practice Meet en vergroot je maatschappelijke impact aan. Hierin word je begeleid om theorie en tools te vertalen naar een werkbare manier voor jouw bedrijf. In vier bijeenkomsten van drie uur ga je aan de slag met het waarderen van sociaal, natuurlijk en menselijk kapitaal en het integraal rapporteren over je brede waardecreatie.

Programma en praktische informatie

Uitgebreide informatie over de lesdata, het programma en de sprekers vind je in de flyer.

Voorwaarden

Deelnemen aan deze Community of Practice kan onder de volgende voorwaarden:

  • Je bent partner van MVO Nederland en hebt meer dan 250 medewerkers in dienst. Het is ook mogelijk om tegen een eenmalig bedrag van 997 euro deel te nemen.
  • Jouw organisatie heeft de ambitie om serieuze stappen te maken op impactmeting. Om die reden is het belangrijk dat je bij alle bijeenkomsten aanwezig bent en tijd investeert om ook in de praktijk met dit onderwerp aan de slag te gaan.
  • Het aantal deelnemers is helaas beperkt. Wanneer je je aanmeldt ben je niet direct gegarandeerd van een plek. Aan de hand van ambitie en motivatie kijken we naar een passende samenstelling van bedrijven.