Events

Community of Practice: Meet en vergroot je maatschappelijke impact

Grote Bedrijven Netwerk Openbaar Donderdag 24 juni 2021 om 14:00 tot Woensdag 29 september 2021 17:00 | Online

Kapitaalverstrekkers en beleggers eisen steeds vaker dat een bedrijf rapporteert over duurzaamheidsinformatie: welke impact heb je op mens, milieu en maatschappij? Beursgenoteerde bedrijven zijn hier al toe verplicht en de EU-regelgeving zal op korte termijn verder worden aangescherpt. Ook andere stakeholders, zoals klanten en medewerkers, kijken anno nu kritischer naar de invloed van bedrijven op de samenleving. De urgentie om met het meten en vergroten van maatschappelijke impact aan de slag te gaan is dus groot.

Maar welke informatie heb je nodig om je maatschappelijke invloed mee te nemen in de besluitvorming? Hoe maak je dit meetbaar en hoe communiceer je erover richting je stakeholders?

MVO Nederland biedt in samenwerking met Impact Economy Foundation de Community of Practice Meet en vergroot je maatschappelijke impact aan. Hierin word je begeleid om theorie en tools te vertalen naar een werkbare manier voor jouw bedrijf. In vier bijeenkomsten van drie uur ga je aan de slag met het waarderen van sociaal, natuurlijk en menselijk kapitaal en het integraal rapporteren over je brede waardecreatie.

Programma en praktische informatie

Uitgebreide informatie over de lesdata, het programma en de sprekers vind je in de flyer.

Voorwaarden

Deelnemen aan deze Community of Practice kan onder de volgende voorwaarden:

  • Je bent partner van MVO Nederland en hebt meer dan 250 medewerkers in dienst. Het is ook mogelijk om tegen een eenmalig bedrag van 997 euro deel te nemen.
  • Jouw organisatie heeft de ambitie om serieuze stappen te maken op impactmeting. Om die reden is het belangrijk dat je bij alle bijeenkomsten aanwezig bent en tijd investeert om ook in de praktijk met dit onderwerp aan de slag te gaan.
  • Het aantal deelnemers is helaas beperkt. Wanneer je je aanmeldt ben je niet direct gegarandeerd van een plek. Aan de hand van ambitie en motivatie kijken we naar een passende samenstelling van bedrijven.

Aanmelden

Voor deze Community of Practice adviseren we deelname in duo’s, bijvoorbeeld de combinatie van finance- en mvo-manager. Op deze manier is er direct meer draagvlak om de geleerde lessen bij je bedrijf intern toe te passen. Op het inschrijfformulier kun je bij je inschrijving aangeven met welke collega jij wilt deelnemen. 

Laat je ons weten hoe je heet?
Laat je ons weten hoe je heet?
Vul je e-mailadres in zodat we contact met je kunnen opnemen.
We horen graag namens welke organisatie je deelneemt.
We hebben het KVK nummer van je organisatie nodig. Deze wordt automatisch ingevuld als je bij de organisatienaam gaat typen en uw organisatie selecteert.
We vernemen graag je functie.
We nemen graag contact met je op over aanvullende zaken.
Met welke collega wil je deelnemen?

Om je aan te melden voor dit event vragen we je akkoord te gaan met de voorwaarden