Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Brainstorm: meer natuur in de textielsector

Openbaar Textiel Woensdag 13 oktober 2021 van 10.00 tot 12.00 uur | MVO Nederland, Utrecht

Ben jij werkzaam in de textielsector en herken jij ook dat biodiversiteit hierin een onderbelicht thema is? Ben je gemotiveerd om bij te dragen aan een positieve impact op de natuur, maar weet je niet goed waar te beginnen? MVO Nederland en De Natuurverdubbelaars dagen je uit om in een brainstormsessie mee te denken over het belang van natuur in de textielindustrie en hoe we ervoor zorgen dat bedrijven hier actief mee aan de slag gaan. Laten we met elkaar de eerste stap zetten om biodiversiteit niet langer een blinde vlek te laten zijn. En om dat voor elkaar te krijgen hebben we jouw kennis, praktijkervaring en motivatie hard nodig.

Natuur, met haar rijkheid aan plant- en diersoorten, voelt vanzelfsprekend. Het is altijd en overal om ons heen. Gezonde bodems produceren natuurlijke grondstoffen. Dit gebruiken we weer om van te leven: voor de productie van voedsel en materialen. Daarom noemen we het ook wel natuurlijk kapitaal. Jouw bedrijf is dus enorm afhankelijk van de status van de natuur. Maar productielocaties verarmen de grond, stoten schadelijke stoffen uit in de lucht en vervuilen het water. Materialen als katoen en polyester worden schaars. Als we op korte termijn geen actie ondernemen, is er grote kans dat grondstoffen op raken en de bodem uitgeput. En dat heeft grote gevolgen voor de toekomst van de textielsector.

Het alternatief is een biodivers landschap, dat leidt tot herstel van de natuur dat wij kunnen blijven gebruiken. Het belang hiervan wordt in de textielsector echter nog onvoldoende gezien. Het doel van deze sessie is om de uitdagingen naar voren te halen en inzichtelijk te krijgen waarom er nog niet tot nauwelijks gewerkt wordt aan biodiversiteit in de textielsector.

WAT GA JE DOEN?

  • Deel je ideeën, knelpunten, vragen en oplossingen om biodiversiteit op de kaart te zetten in jouw organisatie
  • Vergroot je kennis over biodiversiteit en leg de verbinding tussen jouw bedrijf en haar afhankelijkheid van de natuur
  • Wissel ervaringen uit met andere professionals om met elkaar de uitdagingen en vraagstukken op dit thema concreet te krijgen

Weer offline!

Na alle online events en bijeenkomsten het afgelopen jaar, organiseren we deze kleinschalige bijeenkomst met enthousiasme weer offline! We zorgen ervoor dat we op een veilige manier bij elkaar kunnen komen en hanteren de RIVM-richtlijnen.