Duurzame koploper CTOUCH blijft de keten van touchscreens verbeteren

Elektronica en verantwoorde productie lijken niet altijd een gelukkige combinatie. De productie van telefoons legt bijvoorbeeld een hoge druk op het milieu, met bijbehorende risico’s voor de gezondheid van arbeiders. Zo kan het winnen van grondstoffen in mijnen gevaarlijk zijn. Ook verhalen over giftige chemicaliën bij de productie van telefoonschermen zijn bekend. CTOUCH pakt het anders aan. Dit bedrijf maakt touchscreens voor scholen en bedrijven, waarbij CTOUCH de aanpak van klimaatverandering noodzakelijk acht. Het bedrijf is op een missie om de CO2-uitstoot van zijn producten te minimaliseren, waarbij de CO2-afdruk in 2025 al moet zijn gekrompen met 60%.

Zicht op de keten voor meer impact 

Deze grote ambities bereik je alleen met veranderingen in de keten, zo besefte de touchscreenproducent. Daarom wilde het bedrijf weten wie er betrokken zijn bij het verwerken van de producten, wat er met de materialen gebeurt en hoe het een duurzame end-of-life voor zijn producten kan opzetten. 

Veel om te verwerken dus, maar met behulp van de IMVO-voucher voerde CTOUCH een overzichtelijk onderzoek uit. Het bedrijf weet nu bij welke onderdelen de meeste potentie zit voor verduurzaming. Bovendien weet CTOUCH nu zeker dat de goede weg al is ingeslagen om de meest duurzame fabrikant van displays en touchscreens in Europa te worden. 

“We willen meer inzicht in de leveranciers, de mogelijke MVO-risico’s en de herkomst van alle materialen en componenten, omdat we willen garanderen dat we onze producten duurzaam en eerlijk maken.” – Remmelt van der Woude, CTOUCH 

Vervolgstappen 

CTOUCH blijft in beweging: met het onderzoek naar de effectiviteit van hun recycling ontwikkelden ze een sterkere levenscyclusanalyse. Tot slot hield CTOUCH de leveranciers van een nieuwe partner uit China kritisch tegen het licht met de MVO Risico Checker, waarmee ze IMVO-risico’s konden uitsluiten.  

Bekijk alle cases 

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.