Sluit je aan bij een netwerk of project

Toekomstbestendig ondernemen begint bij actie, bij doen. MVO Nederland helpt jou als ondernemer hier graag bij. Een goede eerste stap is partner worden van onze beweging. Als partner kun je namelijk deelnemen aan de reeds bestaande projecten en netwerken. Binnen die door ons gefaciliteerde netwerken werk je samen met een groep andere bedrijven aan gezamenlijke ambities. Sluit je aan en neem jouw aandeel in de nieuwe economie. Hieronder kort iets over onze bestaande netwerken en projecten.

KOPLOPERNETWERK

Op dit moment heeft MVO Nederland verschillende netwerken om je bij aan te sluiten. Zo is er het Koplopernetwerk voor de meest ambitieuze en gedreven ondernemers. Dit netwerk omvat de ware kartrekkers van onze beweging. Onder meer Interface, Greenchoice, Koffiebranderij Peeze en Triodos Bank zijn al onderdeel van dit netwerk en inspireren zo ook andere bedrijven aangesloten bij MVO Nederland.

gROTE bEDRIJVEN nETWERK

Daarnaast is er het Grote Bedrijven Netwerk (GBN) met inmiddels 90 grote Nederlandse bedrijven, waaronder Alliander, ABN AMRO, Heijmans en Landal GreenParks. Het GBN verbindt, versterkt en stimuleert grote bedrijven om maatschappelijk verantwoord ondernemen vanzelfsprekend te maken – zowel binnen als buiten het bedrijf.

Sectornetwerken

Ben je op zoek naar een netwerk dat je kan helpen bij specifieke vragen en oplossingen voor jouw sector? Sluit je dan aan bij een van de sectorspecifieke netwerken om samen met gelijkgestemde bedrijven te werken aan innovatie en verduurzaming. MVO Nederland heeft op dit moment een netwerk voor

Elk netwerk verbindt, versterkt en stimuleert de deelnemende partijen om mvo vanzelfsprekend te maken in de bedrijfsactiviteiten. Ons gemeenschappelijke doel: het bereiken van de nieuwe economie.

Internationaal MVO

Nederlandse bedrijven zijn onlosmakelijk verbonden met bedrijven in opkomende markten en ontwikkelingslanden. Vrijwel alle producten die hier in de schappen liggen hebben een internationale keten die terug gaat naar deze landen. Handelen met het buitenland biedt marktkansen voor Nederlandse mkb-bedrijven, maar brengt ook verantwoordelijkheden mee. MVO Nederland helpt Nederlandse bedrijven met onderzoek naar de duurzame marktkansen, het opzetten van (pilot)projecten en het verzorgen van matchmaking internationaal. Lees hier meer over onze internationaal mvo-diensten.

Projecten

Concreet werken aan een oplossing met een groep bedrijven? Dat doen we in door ons gefaciliteerde projecten. Of het nu gaat om klimaatneutrale, circulaire of inclusieve initiatieven – wij gaan voor impact en actie. Van het Betonakkoord tot het Clothes The Circle-initiatief. En van de Green Deal Circulair Inkopen tot Verspilling is Verrukkelijk.

Enkele van onze projecten

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.