Dit is de oplossing voor overtoerisme

Een van de schaarse positieve effecten van de coronacrisis is de plotselinge weldadige rust op plekken die tot voor kort zuchtten onder ‘overtoerisme’, zoals Venetië en Amsterdam. Als we dit moment niet aangrijpen om het uit de hand lopende toerisme op een verantwoorde manier te herstarten, gebeurt het nooit meer. Goed nieuws: Saskia Pepping, sectormanager toerisme bij MVO Nederland, heeft een oplossing bedacht die positieve effecten biedt voor bewoners, bezoekers, de toeristische industrie en de natuur. En zo voor de nieuwe economie.

In augustus 2019 kopte de NOS: “Haarlem wil rem op toeristenstroom naar de stad”. Veel inwoners vinden het er te druk worden, en de gemeenteraad is bang dat zij zich net zoals in Amsterdam tegen de bezoekers gaan keren. Dat de hoofdstad al jaren worstelt met overtoerisme – de situatie waarin de kwaliteit van leven van de bewoners achteruitgaat en het bezoek ook voor de toeristen niet meer plezierig is – is bekend, maar langzamerhand beginnen ook inwoners van andere steden zich te roeren. Begonnen, moet ik eigenlijk zeggen. Want sinds maart 2020 ziet de wereld er heel anders uit.

Download de oplossing hier

Benieuwd hoe de oplossing eruit ziet? Download dan het essay van Saskia Pepping door je informatie hieronder in te vullen en op de knop te drukken. Je ontvangt hem dan snel in je mail. Heb je vragen, opmerkingen of ideeen om de oplossing verder te finetunen? Neem dan contact op met Saskia via e-mail.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in