De prijs van je reis: Better Places berekent milieu-impact en stimuleert ander reisgedrag

Verre reizen maken en daarmee nieuwe culturen en natuur zien: het is een droom van veel mensen. Maar die droom levert een dilemma op als je je ook zorgen maakt over klimaatverandering en de staat van onze natuur. Minder vliegen wordt vaak gezien als dé persoonlijke keuze die mensen kunnen maken voor het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.  Reisorganisatie Better Places helpt milieubewuste reizigers graag. Het bedrijf gaat voor ‘anders’ in plaats van minder reizen en laat klanten klimaatbewuste keuzes maken. Ook brengt de reisorganisatie de vakantiegangers in aanraking met de lokale bevolking van een land. Lokale reisexperts helpen de reizigers het optimale uit hun reis te halen.

Onderzoek naar true-pricing 

Een goede reiskeuze en meer contact met de bewoners van de bestemming: reizen met betekenis en impact dus. Maar er zijn meer manieren om reizen verantwoord te maken en CO2-uitstoot te beperken, bedacht Better Places. Ze zochten een manier om de werkelijke prijs van vervoer tijdens een reis te tonen aan de klant. Met de IMVO-voucher schakelden ze The Impact Institute in om de echte prijs van het vervoer naar de bestemming te berekenen.  

The Impact Institute ontwikkelde een tool met aandacht voor twee milieueffecten: bijdrage aan klimaatverandering en luchtverontreiniging. Met deze tool berekende Better Places de milieukosten voor vliegtuig, auto en trein, onder andere gebaseerd op emissiecijfers per kilometer. 

De volgende stappen 

Nu richt Better Places zich op de volgende stap: de klanten goed informeren over deze True Price-cijfers. En daarmee – niet onbelangrijk – reizigers inspireren tot ander reisgedrag. Better Places heeft het plan om het aanbod aan te passen. Zo komt er meer aandacht voor bestemmingen binnen Europa die met de trein bereikbaar zijn.  

Bekijk alle cases 

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.