Circulaire Economie
Nieuwe Rijkdom

Toekomstbestendige matchmaking via Futureproof Community

Op een gemiddeld kantoor gaat er veel papier en koffie doorheen. Beide eindigen na gebruik meestal als bedrijfsafval, maar dat hoeft niet. Breedweer Facility Services zocht naar een oplossing. Want 5.000 ton papieren koffiebekers en 4 ton koffieprut; daar zou toch iets meer mee moeten kunnen?

Breedweer is partner van MVO Nederland en kwam in aanraking met onze Futureproof.community. Hier vinden ondernemers duurzame oplossingen voor hun uitdagingen, en andersom. Daar komen regelmatig vruchtbare samenwerkingen uit. Zo ook voor Breedweer. 

Ecorleverancier van plaatmateriaal, zag de uitdaging van Breedweer op de community en maakte de match. Koffieprut en oud papier zijn namelijk prima basismateriaal voor de productie van bijvoorbeeld multi-inzetbare panelen. De samenwerking is inmiddels volledig opgestart en er zijn al vele ruimtes gedecoreerd met de panelen. 

Futureproof match 

Het partnership tussen Ecor en Breedweer won de Futureproof.match Award 2019. Deze prijs reikt MVO Nederland jaarlijks uit aan bedrijven die de meest succesvolle match op de community hebben gemaakt. 

Duurzame matchmaking 

Navied TavakollyCircular Economy Business Developer bij Ecor, zegt: “Futureproof Community biedt nieuwe openingen. Je bouwt door op bestaande ontdekkingen en je hoeft niet het wiel uit vinden. Wat ook helpt is MVO Nederland als matchmakers: ze kennen de members in de community en kunnen daardoor goede matches maken voor potentiële samenwerking. Ik vind vooral de koppeling tussen online en offline leukvan een online community naar een offline samenwerking.”

Heb je ook een duurzame uitdaging of oplossing? Vind je match op Futureproof Community!  

Links

  • Met hun succesvolle samenwerking wonnen Ecor en Breedweer de Futureproof.match 2019Nieuwe matches maken kans op de Futureproof.match 2020! Kijk op futureproof Community
  • Financiële steun voor advies en onderzoek in de keten: IMVO-vouchers
Terug naar overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.