Buyer-Supplier Group: Textiel in de zorg

Mondkapjes, schorten, lakens; de zorgsector gebruikt veel textiel. De productie daarvan kost energie, grondstoffen én vergroot de afvalberg. En hoewel de sector hard werkt aan duurzame toepassingen, ligt de inkoopfocus nog altijd op scherpe prijzen en grote volumes. Om het aanbod in duurzaam textiel te vergroten en verder te ontwikkelen moet de vraag veranderen. De Buyer-Supplier Group Textiel in de Zorg zoekt uit wat daarvoor nodig is.

In het initiatief van MVO Nederland en Rijkswaterstaat werken publieke en private opdrachtgevers samen met marktpartijen aan het verduurzamen van een specifieke productgroep in de zorgsector. Het doel is te komen tot een onafhankelijke marktvisie voor circulaire textielproducten. Een visie die aantoont hoe textielproducenten en zorginkopers kunnen samenwerken om circulaire inkoop te bevorderen. De groep presenteert deze visie op donderdag 20 januari tijdens het Nieuwe Economie-festival 2022.

We werken aan deze drie punten

Dit project is onderdeel van de ambitie van MVO Nederland om de duurzame transitie in de zorg- en textielsector te realiseren. Met een selecte groep organisaties – publieke en private inkopers, wasserijen en textielproducenten – werken we onder andere aan:

  1. het onderzoeken van de productcategorieën die de grootste impact kunnen maken;
  2. inzicht krijgen in de uitdagingen en kansen voor circulair inkopen;
  3. het maken van een stappenplan om als private inkoper aan de slag te gaan met het circulair inkopen van textiel.

WIE DOEN ER MEE?

De volgende organisaties nemen deel als projectgroep:

logoslide project BSG Textiel

Heb je interesse in de projectgroep en denk je een waardevolle bijdrage te kunnen leveren? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Plan via de knop hieronder direct een vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek. Alleen op de hoogte gehouden worden is natuurlijk ook mogelijk. Vul in dat geval je gegevens in op het formulier onderaan deze pagina.

➜ PLAN EEN VERKENNINGSGESPREK IN

Blijf op de hoogte van dit project

Werk jij bij een organisatie die textielproducten produceert, inkoopt of levert? Of bij een (semi-)publieke of private zorginstelling met de ambitie om te verduurzamen? Vul je gegevens in op onderstaand formulier en:

  • blijf op de hoogte van de voortgang en ontvang als eerste de resultaten; 
  • doe mee als klankbordgroep om vanuit jouw praktijkervaring tussentijds het proces te toetsen; 
  • loop voorop op de marktonwikkeling en trends binnen jouw sector/speelveld.
Wie ben je
Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je mobiele telefoonnummer in
Vul je e-mailadres in
Waar werk je
Vul je organisatienaam in
Vul je KVK in
Geef aan hoeveel medewerkers jouw organisatie heeft

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Wat kost deelname aan dit project?

Aan deelname zitten geen kosten verbonden. Wel verwachten we bij toetreden tot de projectgroep je actieve inzet. Het is ook mogelijk op de hoogte gehouden te worden van het proces en de resultaten. Vul hiervoor het formulier op deze pagina in.