Buyer-Supplier Group: Circulaire kunststoffen

In 2030 wil Nederland het gebruik van primaire grondstoffen halveren ten opzichte van dat van nu. Dit doel vormt een mijlpaal op weg naar een nieuwe, circulaire economie zonder fossiele grondstoffen. Gerecycled kunststof – ook wel: recyclaat – biedt een alternatief voor nieuw kunststof. Toch blijft de inkoop en toepassing van recyclaat achter. De Buyer-Supplier Group Circulaire Kunststoffen werkt aan een sectorbrede aanpak om het gebruik van recyclaat te stimuleren en zo de chemiesector te verduurzamen.

In de Buyer-Supplier Group Circulaire Kunststoffen, een initiatief van Rijkswaterstaat en MVO Nederland, werken inkopers en leveranciers samen aan een aantal specifieke productgroepen. In drie bijeenkomsten gaan ze vervolgens aan de slag met een marktvisie: wat is er nodig om deze productgroep honderd procent circulair te maken? Het doel: komen tot sectorbrede afspraken die maken dat de bewuste productgroep volledig van kunststofrecyclaat gemaakt wordt.

We werken NU AAN: CIRCULAIRE VERFEMMERS

Op dit moment werkt de Buyer-Supplier Group in samenwerking met de VVVF aan verfemmers. Dit omdat ze al volledig van recyclaat zijn te maken, zonder dat de functionaliteit vermindert. Bovendien zijn er veel verfemmers op de markt, dus is de impact groot. Maar nog niet alle verfemmers worden van recyclaat gemaakt. Tijd om daar verandering in te brengen.

De Buyer-Supplier Group verfemmers komt bij elkaar op:

  • woensdag 13 oktober van 13:30 tot 16:30 uur (op locatie bij de Social Impact Factory);
  • dinsdag 9 november van 10:00 tot 12:00 uur (online);
  • woensdag 1 december van 9:30 tot 11:30 uur (online);
  • mogelijk vindt er een afsluitende bijeenkomst plaats op het Nieuwe Economie-festival 2022 op donderdag 20 januari 2022.

In deze sessies werken we met ketenpartijen gezamenlijk aan de knelpunten en delen we relevante kennis van experts en ervaringsdeskundigen. Of je nu een verfproducent, -leverancier of -recycler bent; elke schakel in de keten is van harte welkom om aan te sluiten.

Plan via de knop hieronder direct een vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek in om te verkennen of deelname iets voor jou is.

➜ PLAN EEN VERKENNINGSGESPREK IN

Blijf op de hoogte van dit project

Vul je gegevens in op onderstaand formulier en:

  • blijf op de hoogte van de voortgang en ontvang als eerste de resultaten; 
  • doe mee als klankbordgroep om vanuit jouw praktijkervaring tussentijds het proces te toetsen; 
  • loop voorop op de marktonwikkeling en trends binnen jouw sector/speelveld.
Wie ben je
Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je mobiele telefoonnummer in
Vul je e-mailadres in
Waar werk je
Vul je organisatienaam in
Vul je KVK in

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Wat is een Buyer-Supplier Group?

In een Buyer-Supplier Group werken (publieke) inkopers en leveranciers met elkaar aan de verduurzaming van een bepaalde productgroep. Wist je dat deze werkvorm uniek is? We vertellen je er graag meer over.

Zijn er kosten verbonden aan mijn deelname aan dit project?

Wanneer je (namens je bedrijf) mee wilt doen aan dit project, zijn hier geen kosten aan verbonden. Wel vragen we je om actieve inzet. Denk hierbij aan je aanwezigheid tijdens bijeenkomsten en het uitzetten van specifieke acties die passen bij jouw rol in het project.

Het is bij interesse ook mogelijk om alleen op de hoogte gehouden te worden van het proces en de resultaten. Vul hiervoor het formulier op deze pagina in.

Wordt er aan meer productgroepen gewerkt?

Op dit moment werkt de Buyer-Supplier Group Circulaire Kunststoffen aan de productgroep verfemmers. Er wordt onderzocht welke productgroep nog meer interessant en geschikt is. Ook is er een Buyer-Supplier Group Textiel in de zorg.