Biota Nutri gaat voor biologische groenten en fruit

Biota Nutri maakt en ontwerpt organische en biologische meststoffen voor de agrarische sector. Met deze Voucher-aanvraag hebben ze een marktonderzoek uitgevoerd in Colombia om de afzetmarkt van hun producten in kaart te brengen.

 

Niels van Heeren (Terragrow Latin America) heeft hiervoor lokaal onderzoek naar gedaan en potentiële klanten bezocht.  Door middel van interviews met de lokale boeren is in kaart gebracht wat de wensen zijn, waar ze tegen aan lopen, welke middelen ze nu gebruiken en hoe ze open staan voor Organische of biologische meststoffen. Vanuit het onderzoek hebben ze een lijst van potentiële boeren opgeleverd gekregen met daarbij de resultaten van de interviews.  

Uit het onderzoek worden een tiental terugkomende problemen gepresenteerd die voor een lagere opbrengst, kwaliteit of ziektes zorgen. De belangrijkste zijn een overschot aan stikstof en een tekort aan calcium. Dit zijn bekende problemen in de agrarische sector waarop veel onderzoek naar gedaan wordt.    

Stikstof en calium

Biota Nutri heeft voor het stikstof probleem al een organische meststof ontwikkeld en hebben hiervoor dus een afzetmarkt voor gevonden. Ze hebben ook een strategie advies gekregen van Niels over hoe de markt te benaderen. Rechtstreeks of via dealers, grote farms of juist naar de smallholders.      

Voor het calcium tekort is Biota Nutri een nieuw product aan het ontwikkelen waar ze nu in de laatste testfase zitten. Hier wordt nu op basis van monsters de oplosbaarheid van het calcium getoetst. Aangezien stikstof en calcium in de bodem veel samenhang hebben is het belangrijk dat deze stoffen in een goede balans zitten. Zo ontstaat er meer opbrengst en minder uitval/afval van de producten.     

Als follow-up gaan ze de markt benaderen. Ook gaan ze het calcium product verder ontwikkelen zodat het de markt op kan. We gaan zwaarder inzetten op advies met een serieuze website als kennisbasis. Plus, we richten ons meer op bepaalde gewassen als avocado, passiefruit, limes en tomaten. 

Bekijk alle cases 

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.