Agrariër Thijs Boer zorgt voor goed boeren in Rwanda

Agrariër Thijs Boer heeft de afgelopen jaren bekendheid gekregen door een chipsfabriek op te zetten in Rwanda. Door de aardappels van lokale boeren te kopen voor een eerlijke prijs en ze praktisch advies te geven helpt hij ze bij hun bedrijfsvoering. Zo vergroten ze ook hun areaal. Ook bij een nieuw onderzoek, gedaan met de IMVO-voucher, stonden het inkomen van de boeren en bodemgezondheid centraal.

brede ondersteuning

Met een zogeheten Outgrower Management System is het eenvoudiger om meerdere boeren in één keer te adviseren en te helpen bij hun management. Zo krijgen zij beter zicht op de beschikbaarheid van gewassen en kunnen ze digitaal met elkaar en met adviseurs communiceren. De focus van het project lag op het maken van een dashboard en het verbeteren van aspecten als data-analyse en planning van gewasrotaties.

Van goed naar nog beter

De volgende stap is meer dataverzameling. Daarna wil het netwerk van boeren en adviseurs ook kijken naar andere functionaliteiten. Na de evaluatiefase volgt de vooruitblik: het opschalen van het huidige project is het doel.

Bekijk alle cases