Adviseur Rainbow Collection streeft naar wereldwijde versnelling van duurzaamheid

Rainbow Collection adviseert al 10 jaar ondernemers over projecten met de IMVO-voucher. Ook de adviseur zelf heeft nu met de voucher onderzoek gedaan. De vraag richtte zich op de Zuid-Afrikaanse markt. Hier wil Rainbow Collection bedrijven ondersteunen om internationale ESG-criteria te integreren in hun werkzaamheden.

Universele taal van duurzaamheid

Het onderzoek legde de basis voor een nieuwe aanpak van internationale samenwerking voor Rainbow Collection. Uiteindelijk wil het adviesbureau toewerken naar wat ze noemen ‘een universele taal’ van duurzaamheid. Zo krijgen de tools en trainingen een hoger niveau en weet Rainbow Collection betere keteninitiatieven op te zetten.

Platform voor kennisdeling en ‘Universal Sustainability Fund’

Uiteindelijk wil Rainbow Collection hun kennis ook beschikbaar stellen voor vergelijkbare organisaties wereldwijd, zodat we de transitie naar een duurzame economie kunnen versnellen. Dat doen ze in eerste instantie door een online platform te bouwen. Ook is er een plan voor een inversteringsfonds waarbij RC investeert in producten en tools rondom internationale duurzaamheid.

Bekijk alle cases