Aan de slag met living wage: bedrijven werken samen om kennis en impact te vergroten

Wereldwijd hebben werkers in de textielsector te maken met lonen die te laag zijn om van rond komen. Deze sector kenmerkt zich door lange ketens met weinig transparantie, waardoor het lastig is om het leefbaar inkomen voor deze mensen te berekenen en te implementeren. Juist daarom zijn handvatten belangrijk voor de textielbedrijven die wél een eerlijkere keten willen. Vier partners van MVO Nederland besloten hun kennis op dit gebied te bundelen om andere bedrijven op weg te helpen met het verduurzamen van hun keten.

Onderzoek

Return To Sender, Nine & Co, A Beautiful Story en Marlies Dekkers – vier partners die al eerder afzonderlijk onderzoek deden naar een duurzamere keten met behulp van de IMVO-voucher – besloten om de inzichten die daaruit voortkwamen te delen. Het plan hiervoor was om de praktische inzichten, modellen, best practices, lessons learned en randvoorwaarden omtrent living wages te bundelen tot een online dossier.

Om deze informatie te bundelen tot een effectief en toegankelijk dossier, schakelden zij adviesbureau Rainbow Collection in. Als input hiervoor is niet alleen de kennis van deze partners meegenomen, ook zijn producenten benaderd voor additionele, actuele inzichten op het gebied van het leefbaar inkomen.

Resultaat

Tijdens dit project is er een online open source dossier gecreëerd, met onder meer praktische tips en inspirerende inzichten om bedrijven te helpen bij het starten met het berekenen en implementeren van living wages in hun eigen keten. Deze informatie is gratis en visueel te gepresenteerd om zoveel mogelijk bedrijven aan te spreken en te motiveren om hier zelf mee te starten. Bekijk de website via deze link.

IMVO-voucher

Return To Sender, Nine & Co, A Beautiful Story en Marlies Dekkers lieten onderzoek doen naar hoe zij het beste hun kennis kunnen delen om de textielsector duurzamer te maken. Wil jij ook aan de slag met duurzaamheid en wil je daarbij een financiële steun in de rug? Klik dan op de onderstaande knop.

Bekijk alle cases