Aan de slag met jouw campagne

Wat goed dat jij je hebt gekandideerd om Minister van de nieuwe economie te worden. We zijn benieuwd naar jouw visie en ideeën! Vanaf nu is het tijd om stemmen te werven. Om je hierbij te ondersteunen, vind je hieronder een aantal materialen om daarmee aan de slag te gaan.

Hieronder vind je verschillende materialen die je kunt gebruiken om de campagne te delen. Veel succes en plezier met de verkiezingscampagne!

Manifest-template voor je verkiezingsprogramma

In dit PowerPoint-bestand vul je aan de hand van de instructies gemakkelijk je speerpunten in. Zo heb je in een handomdraai je verkiezingsprogramma op papier staan!

Je eigen campagnebeeld voor op social media

Open dit PowerPoint-bestand en maak aan de hand van de instructies eenvoudig je eigen verkiezingsafbeelding!

Teksten voor social posts (Instagram, LinkedIn en Twitter)

Hieronder vind je een aantal posts om via social media te delen dat jij je kandidaat hebt gesteld als Minister van de nieuwe economie. De posts zijn suggesties, maar voor alle berichten rondom de verkiezing hebben we de volgende aanbevelingen:

  • Vanaf nu: plaats de link naar de website waarop men zich kan kandideren
  • Plaats de link naar jouw persoonlijke pagina, zodat stemmers direct op jouw pagina terecht komen
  • Gebruik altijd de hashtag #MinvdNE
  • Tag mensen of organisaties waarvan je denkt dat ze geïnteresseerd zijn om de zichtbaarheid van de post te vergroten
  • Je kunt ook @MVO Nederland taggen, zodat je ook via onze socials zichtbaar wordt

Optie 1

Ik wil het verschil maken richting een duurzamere toekomst. Daarom stel ik me verkiesbaar als Minister van de nieuwe economie. Doe jij ook mee? #MinvdNE http://bit.ly/minvdne

NB: Deze post is kort genoeg voor op Twitter.

Optie 2

Om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling in 2030 te halen, moeten we op vrijwel alle vlakken versnellen. Ik wil Nederland mijn plannen laten zien voor het bereiken van een duurzamere toekomst: klimaatneutraal, circulair, inclusief en met eerlijke ketens. Daarom heb ik me verkiesbaar gesteld als Minister van de economie. Doe jij ook mee? #MinvdNE http://bit.ly/minvdne

Optie 3

[input verkiezingsslogan kandidaat]. Heb jij ook een visie op hoe we versnellen richting een duurzamere toekomst? Stel je dan ook kandidaat voor de Minister van de Economie. Zo krijg je de unieke kans om je ideeën op een landelijk podium te laten horen. Samen kunnen we politieke beslissers in Den Haag laten zien dat er draagvlak is voor toekomstbestendig beleid.
#MinvdNE http://bit.ly/minvdne

Optie 4

De Tweede Kamerverkiezingen van 2021 bieden een kans: om politiek Den Haag te laten zien dat er draagvlak is voor nieuw, toekomstbestendig beleid. Ik heb me verkiesbaar gesteld als Minister van de nieuwe economie omdat ik ideeën heb over dit beleid. Jij ook? Stel je dan ook kandidaat en krijg de unieke mogelijkheid aan tafel te komen bij politieke beslissers. #MinvdNE http://bit.ly/minvdne

Tekstsuggestie voor e-mail

In dit Word-bestand vind je een tekstsuggestie om te e-mailen naar jouw netwerk. Laat hen weten dat jij je kandidaat stelt en roep op om dat ook te doen!

Alle informatie over de campagne vind je op de campagnewebsite.