Aan de slag met biodiversiteit

Al het leven op aarde is met elkaar verbonden. Bomen, planten, dieren, schimmels en insecten hebben elkaar allemaal nodig. Als er te veel soorten verdwijnen stort het kaartenhuis in. Het slechte nieuws: het gaat niet al te goed met de biodiversiteit: plant- en diersoorten sterven wereldwijd in hoog tempo uit, de kwaliteit van de natuur verslechtert. Ook de score voor dit thema op de NEx daalt: van 18,3 naar 17,9 procent. In de nieuwe, duurzame economie streven ondernemers daarom naar het behoud van natuurlijke rijkdommen en integreren ze biodiversiteit in hun bedrijfsvoering. Alleen: hoe doe je dat? Zeker met een begrip dat zo vaag is als biodiversiteit?

MVO Nederland ontwikkelde een stappenplan om aan de slag te gaan. Concreet en zo toepasbaar dat je bij wijze van spreken morgen al kunt beginnen met de eerste zichtbare acties in en rondom je eigen bedrijfspand. Onderzoek toont aan dat het deze kleine stapjes zijn waarmee een integrale biodiversiteitsaanpak start In dit stappenplan volg je deze stappen op weg naar een bedrijf dat de biodiversiteit in Nederland versterkt. Iedereen houdt tenslotte van natuur. 

Vul hieronder je gegevens om het stappenplan in je inbox te ontvangen. 

biodiversiteit-aandeslagmet


Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.