5 praktische voorbeelden van onderzoek met de IMVO-voucher

Het verduurzamen van je keten kan flink wat geld kosten. De IMVO-voucher biedt hulp: met deze voucher krijg je vijftig procent terug van de kosten voor het inhuren van een externe adviseur om jouw internationale handelsketen te verduurzamen – tot een maximum van 10.000 euro. De voucher hielp al veel bedrijven.

Benieuwd hoe? Hieronder vind je vijf ervaringsverhalen van ondernemers.

 

Return to Sender werkt aan living wages bij leveranciers

Return to Sender verkoopt interieuritems en cadeau-artikelen. De missie: met hun handgemaakte producten vrouwen in de armste regio’s van de wereld helpen een leven voor zichzelf en hun familie op te bouwen. De inkomsten van de verkochte producten gaan rechtstreeks ‘return to sender.’ Het bedrijf liet onderzoek doen naar het implementeren van een Living Wage standard, om uiteindelijk elke producent naar een 100% Living Wage te brengen.

Onderzoek keten voorbeeld

Peeze creëert kansen voor koffieboeren in Peru met geheel nieuw proces: bijenhouden

Als het aan de Arnhemse koffiebranderij Peeze ligt, is het tijd voor andere koffie. Naast het betalen van een eerlijke prijs aan de koffieboeren waarmee ze samenwerken, helpt Peeze met het creëren van extra inkomstenbronnen. Zonder het milieu aan te tasten – waar juist de boeren zo afhankelijk van zijn. Met deze ambitie werd een onderzoek gestart naar een geheel nieuw proces voor op de boerderij: bijenhouden.

Wessanen verbetert de impact van theeproducenten op mens en natuur

Het Nederlandse voedingsmiddelenbedrijf Wessanen focust op gezonde, milieuvriendelijke én eerlijke voedingsmiddelen. En wil daarom meer inzicht in de exacte impact van hun Indiase thee-productie. Met behulp van de IMVO-voucher onderzochten ze hun theeplantages met een Social and Environmental Assessment.

IMVO

Jaguar onderzoekt duurzamer watermanagement bij telers

Jaguar – The Fresh Company is importeur en distributeur van fruit en versproducten van over de hele wereld – ook in regio’s waar water schaars is. Om de productieketen toekomstbestendig te maken, zette het bedrijf de IMVO-voucher in voor een onderzoek naar mogelijkheden voor duurzamer watermanagement bij hun telers.

Trabocca werkt aan eerlijke en transparante koffieketens

Koffie importeur Trabocca blinkt uit in de kwaliteit van hun koffiebonnen – maar ook wat betreft duurzame ambities voor hun leveranciersketen. Omdat koffieboeren wereldwijd lang niet altijd een leefbaar inkomen verdienen, wil Trabocca dit veranderen. De IMVO-voucher hielp ze bij de eerste stappen richting een eerlijke en transparante keten.

 

Meer inspirerende projecten bekijken, uitgevoerd met behulp van de IMVO-voucher?

Bekijk de volledige lijst met ervaringsverhalen

IMVO-voucher aanvragen

Ben jij een mkb-ondernemer met duurzame en internationale ambities? En kan je een financieel steuntje in de rug gebruiken? Met de IMVO-voucher krijg je vijftig procent terug van advieskosten voor het verduurzamen van jouw internationale handelsketen. Deze regeling wordt je aangeboden door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.