3 dingen die je zelf kunt doen voor een échte prijs

Wil jij toekomstbestendig ondernemen en het liefst morgen al beginnen? Met deze tips op het vlak van echte prijzen – ook gegeven door de gasten in onze podcastserie ‘Ondernemen in de nieuwe economie’ – kun je meteen aan de slag.

1. Ga in gesprek met je keten | Floor van den Elzen (Impact Institute)

Je kunt elke dag in gesprek gaan met de bedrijven in je keten – zelfs morgen al. Kijk dan samen waar de energie ligt en hoe je je verantwoordelijkheid kunt nemen. De mensen in jouw keten weten vaak goed waar de pijnpunten liggen. En overmorgen? Dan maak je beter inzichtelijk hoe je keten eruitziet, want je komt zeker nog verrassingen tegen. Je wilt tenslotte niet dat je ergens veel tijd en energie in steekt, terwijl je op andere vlakken misschien meer impact kunt maken.

2. Kijk kritisch naar waar je je koffie inkoopt | Friso Spoor (The Coffee Quest)

Ook als ondernemer kun je kritisch kijken naar waar je jouw koffie inkoopt. Zet daarbij eens een stap verder dan de supermarkt. Ga vooraf met een brander in gesprek over zijn product. Het is eenvoudig om voor een merk te gaan dat het snelst en het makkelijkst een mooie machine levert, maar als je je meer focust op de koffie zelf, zijn er genoeg koffieaanbieders die zich met eerlijke prijzen bezighouden en toch niet ver afliggen van de prijs die je als bedrijf voor koffie wilt betalen.

3. Kijk eerst naar je eigen product of dienst | Maria van der Heijden (MVO Nederland)

Elk bedrijf heeft een kernproduct of -dienst. Daar kun je eerst naar kijken. Zorg dat je inzicht hebt in de keten van dat product of dienst en kijk hoe je met wat jij aanbiedt kunt werken aan echte prijzen.

Meer tips?

Luister onze podcast ‘Ondernemen in de nieuwe economie’ voor het volledige gesprek over het thema Echte prijzen.

Terug naar overzicht