3 circulaire tips van deskundigen

Wil jij toekomstbestendig ondernemen en het liefst morgen al beginnen? Met deze tips op het vlak van circulaire economie – ook gegeven door de gasten in onze podcastserie ‘Ondernemen in de nieuwe economie’ – kun je meteen aan de slag.

1. Neem de tijd | Erik Luisman (Drentea Office Furniture)

Ga niet meteen naar de zesde versnelling. Als je echt verschil wilt maken moet je product blijven voldoen aan je kwaliteitseisen. Experimenteer er op los maar weet dat de meeste ideeën niet na een paar maanden af zijn. Het uitwerken van een goed concept kan zomaar twee of drie jaar duren. Neem die tijd en laat je er niet door tegenhouden.

2. Maak je eigen plan |  Noor Huitema (Copper8)

Kijk niet te veel naar je concurrenten. De spelregels van de circulaire economie zijn nog niet geschreven. Het heeft geen zin om te wachten op die meetlat. Ga het vooral al doen en ga daarbij uit van je eigen kracht. Durf stappen te zetten. Ontdek onderweg wat er beter kan, maar maak vooral een begin.

3. Durf op te staan | Maria van der Heijden (MVO Nederland)

Je hebt er lef voor nodig, maar durf op te staan. Dan kun je zelf veranderingen teweeg brengen.

Meer tips?

Ben je overtuigd en wil je niet achterblijven in de oude economie? Wij helpen je op weg. Download onze 100 MVO-tips hieronder en breng je bedrijf die nieuwe economie in!

Terug naar overzicht