Aflevering 5: Inclusief Ondernemen met Joy Lodarmasse (Alliander) en Jitske Kramer (corporate antropoloog en schrijver)

De samenleving bestaat uit de meest uiteenlopende types. Variërend in huidskleur van spierwit tot diepzwart, met bijzondere kapsels, hoofddoeken of gaatjesschoenen. Hun grootouders zijn geboren in Almelo of Aleppo. Man, vrouw, hetero, transgender, autistisch, dyslectisch. Ze zijn opgeleid op een chique universiteit of hadden hun leerschool aan de rafelranden van de stad. Daarom is het vreemd dat de top van organisaties nog erg eenzijdig is samengesteld. Dat er weinig vrouwen in de bouw zijn en mannen in de zorg.

Wat is het belang van diversiteit en inclusie? Wat maakt het zo hardnekkig? Wat heb je eraan? En hoe pak je het aan in een organisatie? We vragen het in deze aflevering van Ondernemen in de nieuwe economie aan: Joy Lodarmasse – manager diversiteit en inclusie bij Alliander, Jitske Kramer – corporate antropoloog en auteur van o.a. De Corporate Tribe en Jam Cultures en Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland.

Benieuwd naar meer podcasts?

Voor de andere afleveringen in deze serie én voor andere podcastseries van MVO Nederland, klik je op de onderstaande knop.

Terug naar overzicht