Aflevering 4: Echte Prijzen met Friso Spoor (The Coffee Quest) en Floor van den Elzen (Impact Institute)

Voor wie ook maar een greintje vertrouwen heeft in het marktmechanisme is de logica zo klaar als een klontje: als vervuilen duurder wordt, loont het om schoon te produceren. Als het uitstoten van CO2 geld kost, zijn bedrijven eerder geneigd klimaatvriendelijk te werken. Waarom is dat dan nog steeds niet zo? Wat maakt eerlijke prijzen lastig? Welke stappen worden er ondernomen? En wat kun jij daar zelf aan doen?

We vragen het in deze aflevering van Ondernemen in de nieuwe economie aan: Friso Spoor – mede-oprichter The Coffee Quest, Floor van den Elzen – associate bij het Impact Institute en Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland. Presentatie door Glenn van der Burg.

 

Benieuwd naar meer podcasts?

Voor alle afleveringen in deze serie én voor andere podcastseries van MVO Nederland, klik je op de onderstaande knop!

Terug naar overzicht