3 dingen die je morgen al kunt doen voor meer Biodiversiteit

Wil jij toekomstbestending ondernemen en het liefst morgen al beginnen? Met deze tips op het vlak van biodiversiteit van onze gasten in de podcastserie ‘Ondernemen in de nieuwe economie’, kun je meteen aan de slag.

1. ‘Ga voor Meatless Monday’ | Coenraad Krijger (IUCN Nederland)

Voer een dag in waarop je geen vlees serveert in je kantine. Bijvoorbeeld een maandag. Je kunt van alles doen voor biodiversiteit. Maar dit is een van de eenvoudigste en effectiefste manieren. Elke ondernemer kan dit doen, ongeacht je branche.

2. Begin in je eigen buurt | Harwil de Jonge (Heijmans Vastgoed)

Houd het klein en focus op de natuur bij jou in de buurt. Doe bijvoorbeeld de postcode check op de website van de vogelbescherming. Daar zie je welke vogels bij jou in de buurt leven en wat die nodig hebben. Door voer te kopen of voor bepaalde beplanting kiezen, zit je tuin binnen de kortste keren vol met vogels en zíe je ze dus ook. Dat contact met de natuur maakt vanzelf dat je er ook op andere fronten bewuster mee bezig bent.

3. Wacht niet op een totaalplan | Maria van der Heijden (MVO Nederland)

We zitten allemaal in een transitie, dus er is geen totaalplan. Wacht daar ook niet op. Pak iets op waar je invloed op hebt, iets waar je zelf passie voor hebt. Voor de een is dat schone lucht, voor de ander zijn dat dieren of bomen. Ieder ondernemend mens kan íets doen.

Meer tips op het gebied van biodiversiteit?

Luister onze podcast ‘Ondernemen in de nieuwe economie’ voor het volledige gesprek over biodiversiteit.

Terug naar overzicht