Skip naar content

Energie & klimaat

Energie & klimaat

Over energie en klimaat

Alles draait op energie. Het leven op aarde, maar ook de economie. En dus ook uw onderneming. Maar energie is niet onuitputtelijk en het verbruik van energie heeft invloed op het klimaat. Het is daarom belangrijk bewust met energie om te gaan. Dit levert niet alleen milieuwinst maar ook financiĆ«le winst op voor uw bedrijf. 

 

windmolen en energiecentrale

 

De wisselwerking van energie en klimaat

Bijna al onze energiecentrales, machines en vervoersmotoren draaien op fossiele energie; aardolie, aardgas steenkool en bruinkool. Bij verbranding komen broeikasgassen vrij. Deze broeikasgassen zorgen voor opwarming van de aarde. De steeds snellere opwarming van de aarde is de laatste 150 jaar onnatuurlijk hoog. Hierdoor verandert het weer en daarmee de biodiversiteit. Bovendien raken bepaalde energiebronnen op.

 

Uitdaging voor bedrijven

De grote uitdaging voor de 21ste eeuw is dan ook: hoe kan de wereldwijde toenemende vraag naar energie ingevuld worden zonder dat dit verdere nadelige gevolgen heeft voor het klimaat? Ook u kunt een bijdrage leveren aan deze uitdaging. Bedrijven zijn vaak grootverbruikers van energie en kunnen met besparing, innovatie en het gebruiken van hernieuwbare energie, flinke sprongen in de goede richting maken. Daarmee inspireert u weer andere bedrijven en bent u voorbereid op eventuele energieschaarste in de toekomst. Wees dus voorbereid op risico's en kansen.

 

Aan de slag

Ga direct aan de slag! Lees waarom energie en klimaat belangrijke thema's zijn voor uw bedrijf en wat de raakvlakken zijn met andere MVO-thema's, zoals biodiversiteit en eerlijke handel. Lees de laatste trends en ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op uw bedrijf. 

 

Foto: Nationale Beeldbank

Laatst gewijzigd: 25 feb 2013 - 12:48

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen