Skip naar content

Publicaties

IMVO-thermometer: MKB' ers onderschatten relatie met ontwikkelingslanden

13 juni 2013
  - Publicaties
Bijna een kwart van de Nederlandse MKB’ers doet naar eigen zeggen direct of indirect zaken met ontwikkelingslanden en opkomende markten. Dat blijkt uit telefonische interviews met ruim 1.100 MKB’ers over (verantwoord) zakendoen in en met ontwikkelingslanden. MVO Nederland heeft de uitkomst van dit onderzoek, samen met een analyse van internationale handelsstromen, gepubliceerd als de IMVO Thermometer 2013.

MVO Nederland - Persbericht - Bouw bundelt krachten voor duurzaam beton

11 december 2012
  - Publicaties
Bijna twintig partijen in de Nederlandse bouwwereld gaan samenwerken in het Programma verduurzaming betonketen. Van productie tot toepassing en hergebruik werken zij aan vergaande verduurzaming van de gehele betonketen. Op 4 oktober is de lancering op de Innovatie-estafette in Rotterdam.

Vilans - Toegankelijkheid - Code VVR

11 december 2012
  - Publicaties
Heeft u een taxibedrijf en heeft u regelmatig te maken klanten in een rolstoel? Of heeft u te maken met klanten of medewerkers die van speciaal vervoer afhankelijk zijn? De Code VVR geeft richtlijnen om mensen in een rolstoel (waaronder ook leerlingen en zieken) veilig te vervoeren.

Transport en Logistiek Nederland 40ste partner brancheprogramma MVO Nederland

11 december 2012
  - Publicaties
Op 26 mei 2011 hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en MVO Nederland een overeenkomst ondertekend waarin TLN aangeeft zich te gaan inzetten voor de ontwikkeling van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) binnen de sector Transport en Logistiek. TLN is de 40ste branchevereniging die het partnermanifest van MVO Nederland heeft ondertekend. De ondertekening verbindt TLN aan een programma dat brancheorganisaties helpt MVO bij hun leden te agenderen en te implementeren.

De meerwaarde van Maatschappelijk Verantwoord Ketenmanagement

11 december 2012
  - Publicaties
Verantwoord ketenbeheer richt zich op het optimaliseren van de prestaties van de totale keten. Het neemt een prominente plaats in binnen MVO. Verantwoord ketenbeheer wordt steeds meer gezien als een kans in plaats van een verplichting. Zowel maatschappelijk als economisch wordt meerwaarde gerealiseerd. Maar het verduurzamen van ketens is niet makkelijk. De vele praktijkvoorbeelden in dit boek laten zien dat het wel degelijk haalbaar is.  
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen