Skip naar content

Praktijkvoorbeelden

Van der Werf – Klanten herkennen en waarderen integriteit

5 december 2013
  - Praktijkvoorbeelden
Van der Werf Vastgoedonderhoud probeert MVO in alle bedrijfsprocessen te integreren. Van het meten van de duurzaamheidsprestaties, het verminderen van energie en brandstofverbruik tot het opleiden van het vaste personeel. “Het levert een gevoel van trots op. Dat je werkt op een integere manier: integer naar je eigen medewerkers, naar het milieu en naar je klant. Die blijft daardoor terugkomen.”

Liebregts BV – Schoon onderhoud

28 maart 2013
  - Praktijkvoorbeelden
"Wij halen alle vervuilende oplosmiddelen uit onze producten. Dat scheelt niet alleen in de kosten, het is ook beter voor onze medewerkers en het milieu." Directeur Frans Liebregts van vastgoedonderhoudsbedrijf Liebregts BV plukt de vruchten van duurzame innovatie, en deelt die ook graag met anderen.

Roelofs - Aan warmetruiendagen doen we hier niet

11 december 2012
  - Praktijkvoorbeelden
Roelofs is een Infrabedrijf uit Den Ham dat maatschappelijk verantwoorde bouw- en infraprojecten ontwerpt en realiseert. Het bedrijf communiceert uitgebreid over zijn activiteiten. Daarmee loopt Roelofs voor op de rest, want duurzaamheid en publiekscommunicatie zijn in de bouwwereld nog lang niet vanzelfsprekend.

Grundfos - Be, think, innovate

11 december 2012
  - Praktijkvoorbeelden
“Vertrouwd raken met MVO is gewoon een kwestie van doen!” Martin Ykema is General Manager bij Grundfos Nederland. Grundfos is met een jaarproductie van meer dan 16 miljoen pompen een van 's werelds grootste pompproducenten.

Tata Steel- Focus op de hele keten

11 december 2012
  - Praktijkvoorbeelden
“Wij zijn een bedrijf dat van oudsher - sinds onze oprichting - al op het MVO-spoor zit. Maar in MVO kun je altijd groeien.” Deze pragmatische insteek is tekenend voor het beleid van Tata Steel.

FILM - 4 ondernemers en hun 'Switch' naar MVO

11 december 2012
  - Praktijkvoorbeelden
The Switch, 4 ondernemers en hun overstap naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een film over de inspiratie, ervaringen en toekomstvisies van: Drukkerij Wedding, betonfabrikant Van Nieuwpoort, Kledingproducent Mahan Eco en designbureau Reggs.

HVL - Installatiebedrijf verlaagt zijn footprint

11 december 2012
  - Praktijkvoorbeelden
Technisch installatiebedrijf HVL deed een Carbon Footprint Analyse en ging op zoek naar mogelijkheden om zijn CO2-uitstoot te verminderen.

Van Nieuwpoort - duurzaam beton

11 december 2012
  - Praktijkvoorbeelden
De Van Nieuwpoort Groep heeft 3 fundamenten: bouwgrondstoffen, betonmortel en betonproducten. Haar missie is iedere dag weer werken aan innovaties op het gebied van duurzaam, energiezuinig produceren, transporteren, bouwen én wonen.

DHV - Oud- wordt nieuwbouw

11 december 2012
  - Praktijkvoorbeelden
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen