Skip naar content

Unica Groep B.V.

Over Unica Groep B.V.

Beschrijving en activiteiten

Unica is een allround technisch dienstverlener. Als allround system integrator heeft Unica alles in huis wat veeleisende opdrachtgevers in onderwijs, gezondheidszorg, industrie en overige utiliteitsbouw van hun installatiepartner vragen. Onze kracht? Wij ontzorgen onze opdrachtgevers met innovatieve duurzame oplossingen, optimale communicatietoepassingen en een comfortabel en vooral ook veilig werk- en woonklimaat. Met duurzaamheid als speerpunt in onze strategie waarborgen we de toekomst van ons bedrijf, onze opdrachtgevers én die van onze kinderen. Zo maken we samen de toekomst.

Javascript is required to view this map.

Adresgegevens

De Wel 15
3871 CE Hoevelaken
Nederland
033 24 78 080

Type organisatie

Grote (internationale) onderneming

Aantal medewerkers

250 t/m 500

Bedrijfstak

Facilitaire dienstverlening

Product / Dienst

Installatie

Twitter

Er zijn geen tweets van deze partner

Video

Nieuws

Unica geeft positieve energie tijdens Dutch Green Building Week 2013

Unica Groep B.V. 27 augustus 2013
  - Partner nieuws
Tijdens de Dutch Green Building Week, van 16 tot en met 20 september, deelt Unica haar kennis om bestaand vastgoed te verduurzamen via energie-efficiëntie en duurzame energie. Het thema van deze DGBC-week is ‘Green Means Business’. De activiteiten zullen inspiratie opleveren om te komen tot duurzame winst voor iedereen.  

Duurzaam plug & play appartement gerealiseerd

Unica Groep B.V. 16 oktober 2012
  - Partner nieuws
Op 5 oktober 2012 is in de Rotterdamse wijk Heijplaat het experimentele prototype van een volledig duurzaam stadsappartement opgeleverd. Het Concept House - een initiatief van TU Delft - is gemaakt van milieuvriendelijke bouwmaterialen, produceert zijn eigen warmte en elektriciteit en is snel en eenvoudig te bouwen. Unica is verantwoordelijk voor de installaties van het prototype.  

Samenwerking Unica en ASN Bank in duurzame energie

Unica Groep B.V. 16 januari 2012
  - Partner nieuws
Unica en de ASN Bank werken samen bij de duurzame energievoorziening van zeven grote gebouwen in Nederland. De gebouwen hebben samen een oppervlakte van 170.000 vierkante meter. De ASN Bank (her)financiert de warmte-koude-opslagsystemen (WKO) die Unica langjarig exploiteert. Het gaat om een financiering van 8,1 miljoen euro.

Beursbezoeker ontvangt duurzaamheidscheque van Unica

Unica Groep B.V. 5 december 2011
  - Partner nieuws
Unica heeft op 30 november 2011 tijdens de Duurzaamheidbeurs in Nijkerk een cheque voor een gratis energiescan uitgereikt aan beursbezoeker Frank Vissers van ATC Amersfoort. Duurzaamheidbeurs De Duurzaamheidbeurs ‘Van praten naar doen’, gehouden bij de nieuwe gemeentewerf in Nijkerk, werd georganiseerd voor en door regionale ondernemers. Aan de standhouders was gevraagd een cadeau beschikbaar te stellen om te verloten onder de beursbezoekers. Vissers ontving de cheque voor een gratis energiescan uit handen van Ivo Olde Meule, vestigingsleider van Unica in Hoevelaken. Energiescan

MATRIX Innovation Center krijgt energie van Unica

Unica Groep B.V. 28 november 2011
  - Partner nieuws
In 2012 gaat Unica het nieuwe Life Science gebouw Matrix VI in Amsterdam voorzien van duurzame warmte en koude. Matrix VI is het eerste gebouw op Science Park Amsterdam dat gebruik gaat maken van de energie die opgewekt wordt via de al eerder gerealiseerde warmte-/koudeopslag bij de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Universiteit van Amsterdam.

Nieuw energiemanagementsysteem Unica Online

Unica Groep B.V. 31 oktober 2011
  - Partner nieuws
Unica biedt haar klanten sinds kort het nieuwe energiemanagementsysteem LIFT aan. Aangesloten klanten krijgen hiermee via Unica Online nauwkeurig inzicht in de energieprestaties van hun technische installaties. En kunnen zo tot 25% energie besparen. Het systeem kan zowel toegepast worden bij installaties die energie opwekken (zoals WKO, houtenergiecentrales en WKK) als bij binneninstallaties (mits voorzien van een gebouwbeheersysteem). Optimale afstemming installaties

WKO Dokter voor slecht draaiende WKO’s

Unica Groep B.V. 5 oktober 2011
  - Partner nieuws
Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de WKO’s in Nederland niet optimaal draait. Dit resulteert in een hoog energieverbruik, een slechte bodembalans (waardoor niet voldoen wordt aan wettelijke verplichtingen) en klagende eindgebruikers/huurders in te koude of te warme gebouwen. Met de WKO Dokter biedt Unica eigenaren en beheerders uitkomst.  

A-label voor Waterschap De Dommel

Unica Groep B.V. 6 september 2011
  - Partner nieuws
Met nieuwe duurzame techniek is het energieprestatielabel van het kantoor van Waterschap De Dommel in Boxtel opgewaardeerd van F naar A. Op 30 augustus 2011 is bij oplevering van het renovatieproject het nieuwe certificaat met A-label overhandigd aan het Waterschap.

Unica illustreert warmte uit houtsnippers op Installatie Vakbeurs

Unica Groep B.V. 5 september 2011
  - Partner nieuws
Op 13 t/m 15 september 2011 vindt in Hardenberg de Installatie Vakbeurs plaats, dé vakbeurs voor de installatie- en sanitairbranche. Uiteraard is ook Unica hier vertegenwoordigd. U vindt ons in hal 4, standnummer 418. De beurs is geopend van 14.00 uur tot 22.00 uur. BeGreen Op de beurs presenteert Unica zich samen met BeGreen Energy, een samenwerking tussen Bridging Competencies, Parenco Hout en Unica. BeGreen wekt duurzame warmte op uit houtsnippers en biedt deze warmte in heel Nederland aan. Op de stand staat een houtketel ter illustratie. Unica Online

Unica bouwt aan duurzaam datacenter Science Park A’dam

Unica Groep B.V. 15 juli 2011
  - Partner nieuws
Unica gaat samen met Dura Vermeer een nieuw datacenter bouwen voor Equinix op het Science Park Amsterdam. Het wordt een van de meest duurzame datacenters ter wereld. De eerste fase van het volledig nieuwe datacenter ter grootte van 6.400 m² wordt naar verwachting eind 2012 opgeleverd. Bouw conform LEED-certificering

Agenda

Er zijn geen resultaten

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen