Skip naar content

Partners

Index S

ABCD
EFGHI
JKLMN
OPQRS
TUVWX
YZ0 - 9

Stichting Gered Gereedschap

Over Stichting Gered Gereedschap

Beschrijving en activiteiten

Stichting Gered Gereedschap is een vrijwilligersorganisatie die gereedschap verzamelt, herstelt en op aanvraag verzendt naar technische scholen en startende ondernemers in ontwikkelingslanden. De drie belangrijkste pijlers zijn recyling, arbeidsparticipatie en praktische ontwikkelingshulp.

 

Gered Gereedschap biedt concrete hulp aan technici in Afrika, Azië en Latijns-Amerika engeeft hen het gereedschap in handen om op eigen kracht verder te gaan. Technische scholen en startende ondernemers kunnen bij Gered Gereedschap een aanvraag indienen voor gereedschap en machines. Gereedschap dat in veel ontwikkelingslanden niet of nauwelijks in goede kwaliteit en betaalbare prijs voor handen is. Aanvragen die aansluiten bij de visie en criteria van Gered Gereedschap worden door dertig werkplaatsen ‘geadopteerd’ en van piekfijn gereedschap voorzien.

 

Jaarlijks verzamelt Gered Gereedschap zo’n half miljoen stuks gereedschap. Gebruikt gereedschap zoals zagen, beitels en boormachines kan worden ingeleverd bij 350 inzamelpunten verspreid over Nederland, waaronder alle Praxis winkels. Gooi je gereedschap dus niet zomaar weg, maar lever het in bij Gered Gereedschap. Zo help je een technische school of jonge ondernemer aan werk.

In de dertig werkplaatsen van Gered Gereedschap wordt het gereedschap gesorteerd, opgeknapt en verzendklaar gemaakt voor projectpartners in ontwikkelingslanden.

 

Gered Gereedschap bestaat uit een bijzondere mix van mensen: gepensioneerde vaklieden, leerling technici, gepassioneerde klussers, vrijwilligers uit het bedrijfsleven, cliënten van zorginstellingen en taakgestraften van Reclassering Nederland. Zij maken het mogelijk dat het opgeknapte kwaliteitsgereedschap uiteindelijk naar projecten in ontwikkelingslanden verscheept wordt

Javascript is required to view this map.

Adresgegevens

M. van Bouwdijk Bastiaansestraat 60-A
1054 SP Amsterdam
NL
06-14230518

Type organisatie

NGO

Aantal medewerkers

250 t/m 500

Bedrijfstak

Facilitaire dienstverlening

Product / Dienst

Facilitaire diensten

Twitter

ggereedschap

@TourduALS welkom als 4.500e volger!

16 apr 2014 - 10:56
ggereedschap

Het opgeknapte #gereedschap gaat naar projecten in vele landen: #Kenia #Malawi #Uganda #Zambia #Benin. Meer info: http://t.co/2bm8x2Oftr

16 apr 2014 - 10:45

Video

See video

Nieuws

Er zijn geen resultaten

Agenda

Er zijn geen resultaten

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen