Skip naar content

Partners

Index H

ABCD
EFGHI
JKLMN
OPQRS
TUVWX
YZ0 - 9

Humana

Over Humana

Beschrijving en activiteiten

Humana
Humana is een sociaal ondernemer met 28 jaar ervaring. Wij verzamelen en sorteren ieder jaar circa 10 miljoen kilo kleding en textiel. Daarbij werken samen met sociale werkplaatsen in heel Nederland. Zo bieden we kansen en werkgelegenheid voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

 

Visie en missie

De wereld is uit balans. Meer dan één derde van de wereldbevolking leeft onder de armoedegrens. Zelfs in Nederland krijgen mensen soms niet de kans om hun potentie te vervullen in een mooie baan. Die 'afstand tot de arbeidsmarkt' willen wij verkleinen, in Nederland en in Afrika.  

Duurzame verbetering is alleen mogelijk als mensen die zelf kunnen realiseren. Daarom steunt Humana met de winst uit haar sociale onderneming (€2mln. per jaar) programma’s die de kansen op zelfredzaamheid vergroten. In samenwerking met de lokale ontwikkelingsorganisaties in DR Congo, Malawi en Angola werkt Humana aan vakopleidingen voor studenten en praktijktraining voor kleine boeren. . Hierbij staat het overdragen van kennis en vaardigheden, en de samenwerking met de gemeenschap centraal.

MVO

Met Humana wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen makkelijk en leuk. We leveren containers in alle soorten en maten, aan scholen, bedrijven en gemeentes. Een goede schoonmaak van de kledingkast levert zo direct geld op voor ontwikkelingsprojecten in Malawi, DR Congo en Angola. Humana geeft niets weg. Alle textiel wordt verkocht, zowel in Nederland als in Afrika en Oost-Europa. Humana 2011 iets meer dan 9 miljoen kilo textiel en schoeisel ingezameld en verkocht. Daarmee bieden we alleen al in Afrika direct werkgelegenheid aan meer dan 400 mensen.

Javascript is required to view this map.

Adresgegevens

Techniekweg 22
3542 CT Utrecht
Nederland
0306570009

Type organisatie

NGO

Aantal medewerkers

2 t/m 10

Bedrijfstak

Facilitaire dienstverlening

Product / Dienst

Facilitaire diensten

Twitter

Er zijn geen tweets van deze partner

Video

See video

Nieuws

Samenwerking LievenseCSO en Humana: perfecte invulling van Social Return doelstelling

Humana 4 maart 2014
  - Partner nieuws
LievenseCSO is een advies- en ingenieursbureau op het gebied van infrastructuur en ruimtelijke omgevingsvraagstukken. De onderneming ondersteunt het principe van Social Return en heeft als specifieke doelstelling kansen op het gebied van werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Social Return

Humana 5 juli 2013
  - Partner nieuws
Méér dan een goed doel

Humana toegelaten tot Koploper Netwerk MVO Nederland

Humana 18 juli 2012
  - Partner nieuws
Humana is trots om deel te nemen aan het Koploper Netwerk van MVO Nederland

Humana veilt Versace jurk Olcay Gulsen

Humana 1 maart 2012
  - Partner nieuws

Humana ReLoved Festival - Kledingruil 13 mei 2012

Humana 22 februari 2012
  - Partner nieuws

Humana genomineerd voor de Koning Willem 1 Duurzaamheids Plaquette en EU Business Award

Humana 16 januari 2012
  - Partner nieuws
Beste partners, Ontwikkelingsorganisatie Humana is genomineerd voor de Koning Willem 1 Duurzaamheids Plaquette en de European Business Awards for the Environment! We hopen hiermee meer erkenning te krijgen voor onze ondernemende manier van ontwikkelingssamenwerking. Heeft u vragen of interesse om samen met ons betrokken te ondernemen? Neem gerust contact op met Karen van Riel: 030-6569651 of K.vanriel@humana.nl.

Agenda

Er zijn geen resultaten

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen