Skip naar content

Nationale Coöperatieve Raad

Over Nationale Coöperatieve Raad

Beschrijving en activiteiten

NCR is het kenniscentrum en platform van en voor coöperaties. We ontwikkelen, delen en verbinden. We brengen kennis, ideeën en ervaringen samen en werken op basis van het gedeelde belang van onze leden. Bij NCR zijn 54 coöperaties aangesloten. Sinds 2014 staat het lidmaatschap open voor alle typen coöperaties uit alle sectoren. Meer informatie over NCR en de aangesloten leden is te vinden op www.cooperatie.nl.

 

Rabobank Groep, CONO Kaasmakers, Achmea, Royal Cosun, DPA, FloraHolland, Windunie Trading, Agrico, Vitelia, FrieslandCampina, Univé Verzekeringen, DOC Kaas, Plantion en Coöperatie A.A.S. zijn coöperaties uit het partnernetwerk van MVO Nederland die tevens lid zijn van NCR. MVO-partners The Greenery, FresQ en Veiling Zaltbommel zijn via DPA lid van het NCR-netwerk.

 

2012 was het VN Jaar van de Coöperatie. Het internationale jaarthema was 'Cooperative enterprises build a better world'.  Als u meer wilt weten over coöperaties, bezoek dan www.jaarvandecooperatie.nl.

Javascript is required to view this map.

Adresgegevens

Groenmarktstraat 37
3521 AV Utrecht
Nederland
030-2840490

Type organisatie

Branche- of beroepsorganisatie

Aantal medewerkers

2 t/m 10

Bedrijfstak

Zakelijke dienstverlening

Product / Dienst

Kennis en onderzoek

Twitter

NCR_Coop

RT @Avannuland: Cooperatoren met elkaar in gesprek over de waarden van de #cooperatie bij de cooperatiecursus http://t.co/ElQ4k4iOPQ

16 apr 2014 - 17:32
NCR_Coop

RT @p_post: FC heeft als cooperatie een groot maatschappelijke functie. Als FC wegvalt dan stort een sector in. Statement op cursus coopera…

16 apr 2014 - 17:31

Video

Nieuws

NCR-Index Coöperatie Vrouwen gepubliceerd

Nationale Coöpe... 19 april 2013
  - Partner nieuws
Tijdens het NCR-Symposium ‘Coöperatie zoek(t) Vrouw – Diversiteit in bestuur en toezicht van coöperatieve ondernemingen’ presenteerde de NCR de ‘NCR-Index Coöperatie Vrouwen’.

NCR-Symposium Coöperatie zoek(t) Vrouw

Nationale Coöpe... 26 maart 2013
  - Partner nieuws
Op 16 april 2013 organiseert de NCR het symposium 'Coöperatie zoek(t) Vrouw - Diversiteit in bestuur en toezicht van de coöperatieve onderneming

Thema-uitgave De coöperatie en duurzaamheid

Nationale Coöpe... 5 november 2012
  - Partner nieuws
In het Jaar van de Coöperatie geeft de NCR vier themabijlages uit bij het kwartaalblad Coöperatie. De derde Coöperatie+ staat in het teken van coöperatie en duurzaamheid. In deze uitgave veel aandacht voor coöperatie en mvo met onder meer artikelen over de rol van coöperaties in duurzame ketens, windenergie en coöperaties, en interviews met Willem Lageweg van MVO Nederland, Liesbeth van der Kruit van Achmea en Nancy Kamp-Roelands van Ernst & Young over maatschappelijke verslaglegging.

NCR Coöperatiedag: Het coöperatieve antwoord

Nationale Coöpe... 5 oktober 2012
  - Partner nieuws
In 2012, het VN Jaar van de Coöperatie, worden coöperatieve ondernemingen uitgedaagd tot het geven van een coöperatief antwoord. Een antwoord op de economische, de duurzaamheids- en de vertrouwenscrisis. Voor coöperaties zijn niet uitsluitend economische waarden van belang. Met hun op de lange termijn gerichte strategie wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse economie. Ook in de toekomst willen coöperaties een voorbeeldrol vervullen.

De coöperatie en ontwikkelingslanden

Nationale Coöpe... 19 juli 2012
  - Partner nieuws
De tweede speciale uitgave van Coöperatie+ in het VN Jaar van de Coöperatie staat volledig in het teken van coöperaties en ontwikkelingslanden. Het magazine van de Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw (NCR) legt de slogan 'Cooperatives build a better world' onder een vergrootglas.

Coöperaties van grote betekenis voor Nederlandse economie

Nationale Coöpe... 4 mei 2012
  - Partner nieuws
Coöperaties in Nederland zijn succesvol. Hun gezamenlijke omzet bedroeg het afgelopen jaar 111 miljard euro. Uitgedrukt in procenten van het Bruto Binnenlands Product komt dit bedrag overeen met ongeveer 19%.  

2012: VN Jaar van de Coöperatie

Nationale Coöpe... 24 februari 2012
  - Partner nieuws
2012 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Coöperatie. De nieuwe website www.jaarvandecooperatie.nl staat in het teken van het VN-Jaar.

Agenda

Er zijn geen resultaten

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen