Adres

M. van Bouwdijk Bastiaansestraat 60-A
1054 SP Amsterdam
Nederland
06-14230518
http://geredgereedschap.nl

Contactpersoon

Stichting Gered Gereedschap

Stichting Gered Gereedschap is een vrijwilligersorganisatie die gereedschap verzamelt, herstelt en op aanvraag verzendt naar technische scholen en startende ondernemers in ontwikkelingslanden. De drie belangrijkste pijlers zijn recyling, arbeidsparticipatie en praktische ontwikkelingshulp.

Gered Gereedschap biedt concrete hulp aan technici in Afrika, Azië en Latijns-Amerika engeeft hen het gereedschap in handen om op eigen kracht verder te gaan. Technische scholen en startende ondernemers kunnen bij Gered Gereedschap een aanvraag indienen voor gereedschap en machines. Gereedschap dat in veel ontwikkelingslanden niet of nauwelijks in goede kwaliteit en betaalbare prijs voor handen is. Aanvragen die aansluiten bij de visie en criteria van Gered Gereedschap worden door dertig werkplaatsen ‘geadopteerd’ en van piekfijn gereedschap voorzien.

Jaarlijks verzamelt Gered Gereedschap zo’n half miljoen stuks gereedschap. Gebruikt gereedschap zoals zagen, beitels en boormachines kan worden ingeleverd bij 350 inzamelpunten verspreid over Nederland, waaronder alle Praxis winkels. Gooi je gereedschap dus niet zomaar weg, maar lever het in bij Gered Gereedschap. Zo help je een technische school of jonge ondernemer aan werk.

In de dertig werkplaatsen van Gered Gereedschap wordt het gereedschap gesorteerd, opgeknapt en verzendklaar gemaakt voor projectpartners in ontwikkelingslanden.

Gered Gereedschap bestaat uit een bijzondere mix van mensen: gepensioneerde vaklieden, leerling technici, gepassioneerde klussers, vrijwilligers uit het bedrijfsleven, cliënten van zorginstellingen en taakgestraften van Reclassering Nederland. Zij maken het mogelijk dat het opgeknapte kwaliteitsgereedschap uiteindelijk naar projecten in ontwikkelingslanden verscheept wordt

Over Stichting Gered Gereedschap

Type organisatie:
NGO
Aantal medewerkers:
251 t/m 500
Sector: