Adres

Croeselaan 301 b3
3521 BT Utrecht

030-2331450
http://www.pirana.nl

Contactpersoon

Pirana grafisch ontwerp

Over Pirana grafisch ontwerp

Piraña grafisch ontwerp? Of gewoon Piraña, dat mag ook. In 2002 opgericht door Saskia Wilbrink (1976) en Ilze van Roovert (1978). Na samen de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht te hebben doorlopen was onze samenwerking zo hecht dat we besloten deze voort te zetten in onze eigen studio. In het begin met nog een baan ernaast, maar al snel fulltime. De werkplek groeide, de klantenlijst werd steeds langer, maar wij bleven met z'n tweeën. En dat is heel bewust.

Hoe gaan we te werk? Persoonlijk contact met de opdrachtgever is voor ons erg belangrijk. Hoe grootschalig een project ook kan gaan worden, het begint altijd aan tafel. We stellen vragen, brainstormen over concepten en denken graag na over de praktische uitvoering. Omdat de kern van Pirana klein is, is samenwerking altijd persoonlijk. Zo hebben we het graag en zo komen we tot de beste oplossingen. Daarnaast beschikken we over een groot netwerk waar altijd een beroep op kan worden gedaan. Dit netwerk bestaat onder andere uit dtp'ers, illustratoren, programmeurs en interaction designers, fotografen en tekstschrijvers. Ook werken wij samen met diverse drukkerijen. Dit betekent dat een project van begin tot einde bij ons in goed handen is. Voor wie? Maatschappelijke betrokkenheid is belangrijk voor ons en voor onze opdrachtgevers. Wij werken dan ook vaak voor (en met) organisaties die zich bezighouden met mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking, (educatieve) voorlichting en cultuur. En wat maken we dan? Daar moeten we niet teveel over schrijven, dat moet je zien. Wat we er wel over kunnen zeggen is dat het heldere ontwerpen zijn en dat we er altijd naar streven om het juiste medium bij de boodschap te zoeken. Huisstijlen, boekjes en magazines, posters, panelen en banieren voor exposities, van alles eigenlijk. Ons portfolio geeft een goed beeld, maar eigenlijk moet je drukwerk gewoon voelen. Kom daarom vooral een keer langs op onze studio aan de Croeselaan.

Over Pirana grafisch ontwerp

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
2 t/m 10

MVO activiteiten

Piraña streeft naar samenwerking met maatschappelijk georiënteerde partners en opdrachtgevers. Daarnaast adviseren en begeleiden wij onze klanten op het gebied van duurzaam geproduceerd drukwerk.