Adres

Groenmarktstraat 37
3521 AV Utrecht
Nederland
030-2840490
http://www.cooperatie.nl

Contactpersoon

Nationale Coöperatieve Raad voor land- & tuinbouw

Over Nationale Coöperatieve Raad voor land- & tuinbouw

NCR is het kenniscentrum en platform van en voor coöperaties. We ontwikkelen, delen en verbinden. We brengen kennis, ideeën en ervaringen samen en werken op basis van het gedeelde belang van onze leden. Bij de vereniging NCR zijn 70 coöperaties aangesloten. Sinds 2014 staat het lidmaatschap open voor alle typen coöperaties uit alle sectoren. Meer informatie over NCR en de aangesloten leden is te vinden op www.cooperatie.nl.

Rabobank Groep, CONO Kaasmakers, Achmea, Royal Cosun, DPA, FloraHolland, Windunie Trading, Agrico, Vitelia, FrieslandCampina, Coöperatie VGZ, DOC Kaas, Oikocredit International, Plantion, Menzis, TVM en Coöperatie A.A.S. zijn coöperaties uit het partnernetwerk van MVO Nederland die tevens lid zijn van NCR. MVO-partners The Greenery, Harvest House en Veiling Zaltbommel zijn via DPA lid van het NCR-netwerk.

Over Nationale Coöperatieve Raad voor land- & tuinbouw

Type organisatie:
Branche- of beroepsorganisatie
Aantal medewerkers:
2 t/m 10

MVO activiteiten

Kenmerkend voor een coöperatie is de oriëntatie op de langetermijnbehoeften van de leden. NCR zet zich in voor een voortdurende aandacht voor "groene duurzaamheid" en wil dit binnen en met MVO Nederland graag verder ontwikkelen. In 2009 stond de jaarlijkse NCR Coöperatiedag in het teken van "De coöperatie, een duurzame onderneming". In november 2012 heeft de NCR de publicatie Coöperatie+ De coöperatie en duurzaamheid uitgebracht.