Adres

Peperstraat 12
3417 JB Montfoort

0348 468037
http://www.morethanhip.nl

Contactpersoon

MoreThanHip

Over MoreThanHip

Eco- & fair designartikelen en relatiegeschenken

MoreThanHip is importeur/groothandel van designartikelen, zoals mode- en woonaccessoires, die op duurzame wijze worden geproduceerd. Duurzaam betekent hierbij dat de producten het resultaat zijn van recycling, het gebruik van natuurlijke materialen en/of volgens fairtradeprincipes worden geproduceerd in ontwikkelings- c.q. lagelonenlanden, zoals Colombia, Brazilië, Indonesië en India.


Daarbij stimuleert MoreThanHip het ontwerpen naar westerse smaak en maatstaven, in samenwerking met getalenteerde Nederlandse designers en zoveel mogelijk met gebruik van natuurlijke en hergebruikte materialen. Deze producten worden verkocht via een groeiend netwerk van winkels en onze eigen webshop, maar zijn zeer geschikt als duurzaam relatiegeschenk en voor private labeling voor de B-2-B of B-to-C markt.

Om een goede indruk te krijgen: www.morethanhip.nl

Over MoreThanHip

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
2 t/m 10
Sector:

MVO activiteiten

MoreThanHip wil door het creëren van langdurige relaties bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van de regio waarin de producenten gevestigd zijn. Het assortiment bestaat onder meer uit:

· Re3: stoere, hippe tassen en accessoires gemaakt van hergebruikte binnenbanden van vrachtauto’s. Fair made in Colombia

· Sapia: schoudertassen van semi-eco rundleder in verschillende stijlvolle kleurencombinaties. Fair made in Colombia

· Da-Lata tassen, riemen en sieraden van gerecyclede treklipjes van blikjes, gemaakt door vrouwen uit de Braziliaanse sloppenwijken – echte blikvangers én Fair Trade.

· Joyas - Kleurrijke, hippe sieraden van Tagua, ofwel plantaardig ivoor. Handgemaakt in Colombia en Fair Trade.

· Aura Que – Tassen en accessoires van o.a. buffelleer, bananengaren en handgeweven katoen. Ontworpen door de Engelse designer Laura Queening; eerlijk geproduceerd in Nepal.

· MoreThanHip XXL-hangmatten: Vrolijk gekleurde én supergrote lichtgewicht hangmatten van parachutestof. Eerlijk geproduceerd in Indonesië. Klimaatneutraal door CO2-compensatie via Hivos Klimaatfonds.

· reWrap: cradle-to-cradle laptop en iPad sleeves en iPhone/smartphone hoesjes van biologisch vilt.

· Carry Eco – het katoenen alternatief voor de plastic boodschappentas in acht verfrissende designprints. Zeer sterk, dus jarenlang te gebruiken

· WeMade: Fair Trade mode- en interieur accessoires, Dutch Design made in Indonesië


    Deze producten worden verkocht via een groeiend netwerk van winkels en onze eigen webshop, maar zijn zeer geschikt als duurzaam relatiegeschenk en voor private labelling voor de B-2-B of B-to-C markt.